KVBC-Award Zilver voor goudbonte Cortaderia

Op 30 september 2021 heeft de keuringscommissie van de KVBC na veldkeuring een KVBC-Award Zilver toegekend aan Cortaderia selloana ‘Day2’ (TINY PAMPA GOLD).

Deze goudbonte cultivar ontstond als mutant in de in 2020 met een KVBC-Award Goud bekroonde ‘Day1’ (Tiny Pampa). De plant heeft dezelfde zeer gedrongen groei die veel lager is dan bij andere cultivars. Uiteindelijk zal de plant zo’n 60-75 cm hoog worden. Net als ‘Day1’ vormt ook ‘Day2’ veel scheuten en daardoor ook veel pluimen. De groene tot blauwgroen bladeren zijn dof donkergeel gerand. In de tweede helft van de zomer verschijnen de eerste pluimen en de plant bloeit door tot in de herfst. De pluimen komen nauwelijks boven het smalle, geel gerande blad uit en de bladpunten zijn steeds zichtbaar tussen de pluimen.

Doordat er veel scheuten worden gevormd, is de deelfactor bij vermeerderen hoog. Hierdoor gaat de vermeerdering sneller. De plant bloeit rijk, gedurende een lange tijd in de nazomer en vroege herfst. Toepasbaar in potten en (kleine) tuinen.

Bron: Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven