Twee Hagenaars uit uitzendbranche aangehouden op verdenking van fraude

In het kader van een strafrechtelijk onderzoek van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zijn op dinsdag 28 september twee inwoners uit Den Haag aangehouden van 34 en 32 jaar oud. Zij gaven leiding aan drie besloten vennootschappen die actief zijn geweest in de uitzendbranche, zo meldt de FIOD.

De Hagenaars worden verdacht van fraude met loon- en omzetbelasting. De drie uitzendorganisaties waren vooral actief in de agrarische sector. Bij boekenonderzoeken is vastgesteld dat niet alle omzet is verantwoord, er geen (loon)administratie is en dat de aangiften loonheffingen en omzetbelasting onvolledig zijn verantwoord.

Naast de belastingfraude worden de aangehouden personen ook verdacht van oplichting van het RVO en UWV ten onrechte aangevraagde NOW en TVL subsidies voor bijna 300.000 euro. Na hun aanhouding op twee woonadressen zijn ter plekke doorzoekingen verricht. Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen waaronder administratie, gegevensdragers, een auto en twee gaspistolen met bijbehorende munitie. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Bron: FIOD


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven