Organisatie Seed meets Technology blikt terug op succesvolle gangbare editie

Vorige week dinsdag, woensdag en donderdag vond traditioneel in week 39 Seed meets Technology plaats. Met ruim 60 deelnemende bedrijven was de animo groot.

Onze redactie was ook present. Bekijk de fotoreportage hier.  

Dat het evenement dit jaar doorgang kon vinden was een welkom bericht voor de deelnemers van het evenement, zo blikt de organisatie terug in een persbericht. Voor sommigen gold de beurs als de eerste fysieke beurs sinds maart 2020, toen corona uitbrak.

De gemeente heeft actief meegedacht en zag voldoende mogelijkheden in het organiseren van het evenement. Om die reden kon de zevende editie als doorstroomevenement doorgezet worden. 

Nieuw dit jaar was deelnemer Videometer, het in Denemarken gevestigde bedrijf ontwikkelt instrumenten voor het analyseren van zaden, gebaseerd op spectrale beelden en artificiële intelligentie. De volgeboekte lezing over deze techniek bleek een interessant onderwerp voor velen.

Symposia
Naast de lezingen die participanten organiseerden, stonden er twee symposia op het programma. Het symposium ‘The use of sensors in seed business’ draaide om de praktische toepassing van sensoren in diverse gewassen. Naast een algemene samenvatting van de bestaande sensoren en hun werking door Universiteit van Gent, gaven Wireless Value en LetsGrow.com beide een uiteenzetting van de mogelijkheden en platforms waar ze op aangesloten kunnen worden.

Het symposium ‘Technical en legal opportunities for biostimulants in the seed sector’ bestond uit een samenvatting van aankomende wet- en regelgeving die door Harm Smit van het Ministerie LNV werd toegelicht, waarna Dirk Bakker van Van Iperen een uiteenzetting gaf van de toepassing van biostimulanten in de zaadhandel. Matthijs Blind (Vertify) lichtte resultaten toe van 4 jaar onderzoek binnen het Interreg project Bio4safe naar de inzet van biostimulanten in allerlei gewassen.

De twee symposia zijn digitaal opgenomen en kunnen terug bekeken worden. De presentaties van de standhouders zijn in pdf terug te lezen op de website. Geïnteresseerden kunnen de bestanden inzien via www.seedmeetstechnology.com/program


Seed meets Technology 2021. Fotocredits: Venhuis Communicatie Producties 

Zaadbedrijven
Het buitengedeelte met de demovelden was dit jaar uitgebreid. Naast het platform van Sakata en de demovelden van Takii, waren ook Wing Seed (kool) en Gautier Semences (sla) aanwezig op het veld. Gautier Semences liet tevens in de folietunnel haar slarassen op water zien aan het publiek. Tweemaal daags werd er een Variety Tour georganiseerd langs de demovelden, waarbij toelichting werd gegeven door veldspecialisten.

Editie 2022
De volgende editie vindt plaats van 27 tot en met 29 september 2022. Een vooraanmelding voor een stand of demoveld kan via info@seedmeetstechnology.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven