Publieksprijs voor PATS en Koppert Cress

Op 29 september werd de CoSta Award publieksprijs overhandigd aan PATS Drones en Koppert Cress, een prijs voor de beste start-up met een opvallende samenwerking. De prijzen, ook die door KPN werd gewonnen, werden uitgereikt door VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen.

"De samenwerking tussen veelbelovende start-ups en gerenommeerde corporate bedrijven is een belangrijke motor voor onze economie en voor het aanjagen van innovatie in Nederland. Fantastisch om vandaag zoveel innovatieve en energieke ondernemers te zien. Hier mogen we in Nederland ontzettend trots op zijn", aldus Thijssen. 

KPN onderscheidde zich volgens de jury door de strategische relevantie en maatschappelijke impact van hun samenwerking met OPT/NET. Met software helpt deze start-up sinds 2018 telecombedrijven bij het beheren en onderhouden van ict- en telecomnetwerken.

Winnaar van de publieksprijs PATS Drones ontwikkelt kleine drones om plaaginsecten effectief en zonder chemische gewasbescherming te bestrijden. Samen met Koppert Cress is het bedrijf een samenwerking gestart om gewassen op een duurzame manier te beschermen tegen mottenplagen. De combinatie van duurzaam ondernemerschap en technologische innovatie was doorslaggevend voor het in de wacht slepen van de publieksprijs.

Bron: VNO-NCW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven