Biobest, Ecoation en Bogaerts Greenhouse Logistics kondigen drieledige samenwerking aan

"Gegevensverzameling 'on the go' vereist een betrouwbare mobiliteitsoplossing"

Bogaerts Greenhouse Logistics heeft besloten nauw samen te gaan werken met Ecoation. CEO Joris Bogaerts vertelt dat hij al enige tijd in contact staat met de Canadase ontwikkelaar van een hightech platform voor gegevensverzameling voor de kasteelt. "Zij hebben er echt een passie voor."

Ecoation is onlangs een samenwerking aangegaan met Biobest. Samen met Bogaerts Greenhouse Logistics zal er dus een drieledige samenwerking ontstaan. "Bogaerts zal zorg dragen voor het mobiele platform. Dit is bekend terrein voor ons en dit is waar we goed in zijn," vervolgt Joris. "Ecoation zal verantwoordelijk zijn voor de gegevensverzameling via een reeks speciale geïntegreerde sensoren en hightech camera's. Biobest kan deze gegevens vervolgens gebruiken voor datagestuurde geïntegreerde gewasbescherming (IPM). De verzamelde hoge resolutie gegevens omtrent klimaat en gewassen kunnen ook worden gebruikt voor datagestuurd gewasmanagement op afstand en het maken van realtime analyses."


Karel Bolckmans (Biobest), Joris Bogaerts (Bogaerts Greenhouse Logistics) en Saber Miresmailli (Ecoation)

Informatie
Concreet betekent dit dat telers een heleboel extra informatie tot hun beschikking hebben. "Ecoation installeert haar sensoren, camera's, computers, etc, op onze buisrailkarren. Dit is de volgende stap in de ontwikkeling van deze spannende technologie."

Het idee erachter is dat gegevens 'on the go' kunnen worden verzameld. In principe is de kolom van de machine hoog genoeg om de gehele plant in één keer te scannen, inclusief de bloemen aan de bovenkant. "Er verschijnen echter steeds weer nieuwe oplossingen  en we willen deze zoveel mogelijk integreren."

Samenwerking
De eerste apparaten zijn al volledig operationeel in de VS, Canada, Mexico en Frankrijk. "Binnenkort zullen ook in Europa de eerste projecten van start gaan," vertelt Joris. 

Rest nog de vraag: Waarom koos Bogaerts voor Ecoation? Er zijn immers meerdere partijen die zich bezighouden met dit type gegevensverzameling en gegevensanalysetechnologieën. "Ecoation heeft een lange geschiedenis in dit veld," legt Joris uit. "Het bedrijf werkt al meer dan tien jaar aan deze technologie en beschikt over een enthousiast team. Hun kennis en ervaring zijn van een zeer hoog niveau. Het zal voor anderen niet gemakkelijk zijn om hen te evenaren." Uiteindelijk zal deze keuze leiden tot een nauwe samenwerking tussen de beide bedrijven.

"We hebben in het verleden diverse logistieke kasplatforms getest en dat van Bogaerts is verreweg het beste dat er op de markt is, zowel in termen van kwaliteit als functionaliteit," zegt Saber Miresmailli, oprichter en CEO van Ecotion. "Gegevensverzameling on the go vereist een betrouwbare mobiliteitsoplossing. Op basis van de feedback die we de afgelopen jaren van ons wereldwijde klantenbestand ontvingen, biedt Bogaerts ons de beste en meest betrouwbare oplossing in de kas. We zijn dan ook enorm enthousiast over deze samenwerking."

Voor meer informatie:
Saber Miresmailli
Ecoation
saber@ecoation.com
www.ecoation.com Bogaerts Greenhouse Logistics
Joris Bogaerts
joris@bogaertsgl.com 
www.bogaertsgl.com
 
 
Biobest 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven