Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioafval wordt biochar, zonder grote fabrieken

Waar voedsel wordt geproduceerd of gegeten, blijven ook resten over. Dit bioafval kan omgezet wordt in biochar, een duurzaam substraatalternatief waarvoor steeds meer interesse is.

Om tot biochar te komen wordt pyrolyse gebruikt. De techniek is niet nieuw, maar wordt nu meestal grootschalig en centraal uitgevoerd.

Het bedrijf Pyropower heeft de pyrolysetechniek samen met universiteiten doorontwikkeld. "Met onze innovatie kunnen boeren en andere organisaties op eigen terrein, op kleine schaal, natuurlijker én goedkoper zelf biochar produceren", zo vertelt zij op de website van het World Food Center. Lees hier het hele interview. 

Publicatiedatum: