VK past visumregels aan om chauffeurstekort te verlichten

De Britse regering zal naar verwachting de regels voor visa voor vrachtwagenchauffeurs aanpassen in een poging de logistieke problemen op te lossen, die o.a. hebben geleid tot grote wachtrijen bij tankstations in het land. Vorige week vrijdag liet de regering weten 'tijdelijke maatregelen' te overwegen om acute problemen te vermijden. Wanneer er actie wordt ondernomen dan zal deze van 'zeer tijdelijke aard' zijn. 

De wegtransportsector in het VK komt tienduizenden chauffeurs tekort als gevolg van een 'perfecte storm' aan factoren, waaronder de coronapandemie, de vergrijzing in de beroepsgroep en de uitstroom van buitenlandse werknemers na het vertrek van het VK uit de EU. Volgens de nieuwe regels mogen EU-burgers niet langer zonder visum in het VK wonen en werken. Transportbedrijven dringen er bij de regering op aan om de immigratieregels te versoepelen zodat er eenvoudiger chauffeurs vanuit Europa kunnen worden aangenomen. 

De Britse tuinbouwsector en voedselverwerkende industrie, die kampen met een tekort aan fruitplukkers en vleesverpakkers, hebben een soortgelijk verzoek gedaan. De regering heeft hier echter geen gehoor aan gegeven en zegt dat er Britse werknemers moeten worden opgeleid om dit werk te doen. Zij blijft daarnaast benadrukken dat er in het VK geen sprake is van een tekort aan brandstof. Dit weerhoudt Britse automobilisten er echter niet van om massaal in de rij te staan bij de pomp om voor de zekerheid toch maar een volle tank te halen. 

Bron: arabnews.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven