"Overheid nodig die zijn nek uitsteekt"

Voor huisvesting van arbeidsmigranten is steun van bedrijven nodig. Dat is een van de conclusies die Marck Hagen, de kersverse voorzitter van VNO-NCW Westland-Delfland en de wethouders Albert Abee (Westland) en Frank ten Have (Midden-Delfland) vorige week dinsdag trokken in het gesprek tijdens het Miljoenenontbijt.

Bijna vijftig leden van VNO-NCW Westland-Delfland kwamen in alle vroegte ontbijten in de Kiem in ’s-Gravenzande. Directeur Kim Boersma van VNO-NCW West en vicevoorzitter Richard Verbeek kondigde de nieuwe voorzitter Marck Hagen aan, waarmee zijn eerste optreden in de nieuwe rol officieel werd. Hieronder een verslag van Angelique van der Poel.

Hagen stond zijn mannetje in het gesprek met de wethouders van Westland en Midden-Delfland. De onderwerpen die aangesneden werden, liepen uiteen van vestigingsklimaat en arbeidsmarkt tot  huisvesting arbeidsmigranten. ‘Steun is nodig van bedrijven voor huisvesting arbeidsmigranten, en een overheid die zijn nek uitsteekt’, waren twee gezamenlijke conclusies.

V.l.n.r.: Albert Abee (wethouder Gemeente Westland), Frank ten Have (wethouder Gemeente Midden-Delfland), Richard Verbeek (vicevoorzitter VNO-NCW Westland-Delfland), Kim Boersma          (directeur VNO-NCW West), Arnoud Rodenburg (burgemeester Midden-Delfland), Marck Hagen (voorzitter VNO-NCW Westland-Delfland) en Bouke Arends (burgemeester Westland)

Jeugdzorg
Hagen raakte een gevoelige snaar met de tekortschietende uitgaven van gemeenten aan jeugdzorg. “Zorgen om deze groep liggen niet alleen bij gemeenten, maar ook bij ondernemers. Het signaleren van problemen in de privésfeer gebeurt het allereerst bij de werkgever, de samenwerking tussen ondernemers en gemeenten met dit soort problematiek kan, nee, moet beter!”, aldus de werkgeversvoorzitter.

Ondernemer op de troon
Dit jaar was Marcus Post, Trade Lane Manager bij familiebedrijf DLG Logistics, de ondernemer op de troon die een alternatieve troonrede uitsprak: “Na een fusie, wat energie en aandacht vergt, stond de Brexit op de agenda, waarbij de coronacrisis zijn intrede maakte en de wereld voor logistiek Nederland er binnen enkele maanden wezenlijk anders uitzag. Regeldruk, douanedocumenten, kostenstijging van brandstof… uitdagingen die dit jaar allemaal op ons pad zijn gekomen. Belangrijk is  focus te houden op de lange-termijnvraagstukken, zoals verduurzaming en klimaatverandering. Met gemeenschappelijke krachten kan de aanpak ten positieve kan worden gekeerd. Daarom wil ik dan ook een oproep aan u politici doen, een oproep van het bedrijfsleven. Nu, op Prinsjesdag, mogen we van onze volksvertegenwoordigers verwachten dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Dat ze een kabinet formeren dat echt inzet op klimaatverbetering.”

Bron: VNO-NCW West


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven