Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Santinikweker Hendriks uit Baarlo kijkt terug op een geslaagd project

In Baarlo is Havecon in 2020 begonnen met de bouw van een 3,1 hectare kas voor de teelt van bloemen. De eigenaren Hans en Ruud hebben ongeveer 10 maanden verder de beschikking gekregen over een nieuwe hightech kas nadat de oude was gesloopt een jaar geleden. Voor hen was het tijd om over te stappen op nieuwe technologieën en hierin kon Havecon voorzien.

Nadat de kas in gebruik is genomen sinds het einde van de vakantie, is er veel veranderd en is de eerste teelt Santini’s al geoogst. De bouwer sprak met Hans Hendriks over de afgelopen periode:

Hoe kijk je terug op de bouw?
"Zeer goed, wij hebben een hele prettige samenwerking ervaren met Havecon en de aannemers van Voorwinden. Er waren een aantal spannende momenten tijdens de bouw waarin Havecon en wij goed moesten schakelen, zoals bijvoorbeeld bij het ontwerpen van het 26 graden glasdek. Omdat er zo hard werd gewerkt, ook gedurende de extreme winterse en natte omstandigheden, hadden wij beloofd dat op iedere woensdag kibbeling met remouladesaus vers gehaald en uitgedeeld werd door onze dochter Yoni aan alle bouwers. Het bleef veel weken regenen en zijn er kilo’s kibbeling doorheen gegaan, maar de waardering van alle bouwers was enorm leuk. Daarnaast boden wij op vrijdag de medewerkers allemaal een stuk vlaai aan, een stukje Limburgse gezelligheid voor de mensen."

Wat is er voor jullie veranderd sinds de komst van de nieuwe kas ten opzichte van de situatie zoals hij vorig jaar was?
"De nieuwe kas biedt ons een stuk rust en meer productiecapaciteit. In de afgelopen periode is er mede door Covid een onrustige tijd ontstaan mede door de veranderende markt. Zo werken wij bijvoorbeeld toe naar speciale dagen zoals Moederdag, Valentijn en Halloween. Hierin hebben wij nu meer mogelijkheden gekregen in de capaciteit wat ons meer rust geeft om hier naar toe te werken. Met de nieuwe kas kunnen wij dus flexibeler met de markt meebewegen.

Een bijkomend voordeel van de nieuwe kas is de minimale afname van gas, zeker met de huidige gasprijzen hebben wij hier een enorm voordeel van. De dubbele scherming werkt hier ook enorm aan mee waardoor we nog duurzamer kunnen produceren.

Inmiddels is de eerste teelt van Santini’s geoogst en dat is goed gegaan, deze moesten wij wel nog enorm goed monitoren, omdat dit gebeurde terwijl de bouw nog in volle gang was. Zo hebben wij extra checks uitgevoerd om de kwaliteit te waarborgen. Nu de kas bijna volledig is opgeleverd, op enkele details na,  kunnen wij toewerken naar de ingebruikname van de totale 3,3 hectare."

Klik hier om het interview (voor de bouw) met Hans Hendriks van 20-11-2020 te lezen.

Voor meer informatie:
Havecon Horticultural Projects
info@havecon.com
www.havecon.com 

Publicatiedatum: