Priva en Octinion bundelen robotica-activiteiten in Kompano

Het Nederlandse technologiebedrijf Priva en de Belgische R&D-groep Octinion gaan hun robotica-activiteiten voor de tuinbouw bundelen onder de Kompano-vlag. De komende weken worden de formaliteiten afgerond. Door het samenvoegen van kennis en technologie ontstaat er een technologiebedrijf gericht op innovaties in tuinbouwrobotica in een sterk groeiende wereldwijde markt. De directie wordt gevormd door Tom Coen en Ronald Zeelen. Tom Coen neemt de rol als CEO op zich.


Vlnr Ronald Zeelen, Meiny Prins en Tom Coen

Leidend in tuinbouwrobotica
Zowel Priva als Octinion hebben de afgelopen jaren veel tijd, energie en geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van robotica-innovaties voor de tuinbouw. Waar Priva heeft ingezet op de ontwikkeling van een bladsnijrobot in de tomatenteelt, ontwikkelde Octinion onder andere een aardbeiplukrobot en een UV-C-robot ter bestrijding van ziektes in de kas. De grote wereldwijde interesse in dit soort toepassingen bewijst de waarde en het enorme potentieel van robotica-innovaties in de tuinbouw.


Kompano

Gemeenschappelijke ambities
Om de potentie van robotica in de sector verder te verwezenlijken zien beide bedrijven voordelen in het bundelen van krachten, het realiseren van synergie door technologische kennis te delen en schaalvergroting in onderzoek en toepassing.

Met de aangekondigde fusie ontstaat er een leidend technologiebedrijf in een nieuwe markt met een stevige wereldwijde groeiambitie. Om deze leidende positie uit te bouwen, gaat de Priva Kompano Group periodiek een nieuwe innovatieve robot introduceren.


Lumion

De noodzaak van robotisering
Demografische en socio-economische cijfers tonen aan dat het tekort aan arbeidskrachten in de tuinbouw een beperkende factor is voor groei en leidt tot stagnatie van voedselzekerheid. Telers geven aan behoefte te hebben aan nieuwe mogelijkheden om handmatige en repetitieve (pluk)activiteiten te automatiseren en daarmee de kwaliteit van de oogst te optimaliseren.

Voor meer informatie:
Priva
www.priva.com
www.privakompano.com


Octinion
www.octinion.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven