Netafim aan de bak tijdens teeltwissel

Piek in levering 60 miljoen druppelaars aanstaande

Tholen - Het teeltwisselseizoen komt er voor de meeste kasgewassen weer aan. Voor veel bedrijven is dit ook de periode waarin onderhoud gepleegd wordt aan de druppelsystemen en met name aan de druppelslangen: reinigen of vervangen. Als grootste fabrikant van druppelslangen is het daarom ook bij Netafim Netherlands de drukste periode van het jaar. In hun eigen assemblage-afdeling vinden circa 60 miljoen druppelaars ieder jaar hun weg naar de kassen. Ruim de helft daarvan wordt geproduceerd en geleverd in de teeltwisselperiode. Deze periode is van oktober tot en met januari. Voorafgaand aan de uitlevering is het team van enthousiaste waterspecialisten ook druk bezig met de ondersteuning van kwekers om men te voorzien van het juiste advies.

Veelal worden de druppelslangen gereinigd tijdens de teeltwisseling. Dat kan door het doorspoelen van de watersystemen. Vaak wordt er ook zuur of waterstofperoxide ingezet om de slangen en druppelaars goed schoon te krijgen voor de volgende teeltronde.

Soms blijkt uit de metingen die kwekers doen dat de uniformiteit van de druppelaars verminderd is. Daar kunnen vele oorzaken voor zijn. Om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de druppelaars kan er bij Netafim Netherlands een test worden gedaan. Zij kunnen al bij het testen van enkele druppelaars vaststellen wat de oorzaak is van de verminderde uniformiteit.

Stefan Bakker, Product Manager bij Netafim, bespreekt de laatste tijd met hun klanten de mogelijkheden van Kameleon en de Kameleon-High: Deze druppelaars zorgen voor een hoge uniforme watergift en worden al jarenlang toegepast bij verschillende teelten. De druppelaars zijn gemaakt van hoge kwaliteit grondstoffen en voldoen aan de NEN-EN-ISO 9261 norm, een wereldwijde standaard voor online en inline druppelslangen. Sinds medio 2019 beschikken de Kameleon druppelaars over een vernieuwd membraan waardoor ze een verbeterde chemische resistentie hebben gekregen. De druppelaars worden geassembleerd op zowel witte als zwarte hoofdslangen en ook de microtubes zijn in wit of zwart leverbaar.”

En als het over stekers gaat komt Rapier al snel op tafel. Stefan:”Deze schuine steker is al ruim 20 jaar op de markt en beschikt over de beste watergeleiding. De Rapier steker zorgt voor een snelle overdracht van het gietwater op het teeltmedium. Een andere steker waar vaak voor wordt gekozen is de rechte steker “Prevo” of speciale anti-wortel ingroei steker “Rapier smooth”. Voor het vervangen van alleen de stekers bij een teeltwissel is er een speciale economische steker beschikbaar: Rapier Light. Alle stekers zijn beschikbaar in verschillende kleuren om de verschillende watersystemen herkenbaar te maken.”

Voor meer informatie:
Stefan Bakker
Netafim Netherlands
+31 (0)174 52 54 44
stefan.bakker@netafim.com
www.netafim.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven