California Peony Company

"We hebben de pioenrozen geoogst voor het geval het vuur dichterbij kwam"

"De afgelopen twee weken waren zenuwslopend, omdat het vuur zo dicht bij ons teeltbedrijf kwam", zegt Brent Hilton van California Peony Company. "We maakten ons vooral zorgen afgelopen vrijdag, omdat er harde wind uit zuidwestelijke richting werd voorspeld, waardoor het vuur nog dichter naar ons toe zou worden geduwd. We hebben voorzorgsmaatregelen moeten nemen op de percelen, maar gelukkig bleven de bloemen ongedeerd."


"Waar je witte lichten ziet, onderaan bij de bomen, daar staat ons eigendom", zegt Hilton.

Noodgedwongen oogst
Om het brandbare materiaal op de percelen te verminderen, heeft Hilton de pioenrozen geoogst. "We waren bang dat de branden nog dichterbij zouden komen en ons eigendom zouden bereiken. Onze grootste zorg was het 22,5 kilometer lange druppel-irrigatiesysteem op de percelen. De wortels van de pioenrozen zouden het waarschijnlijk wel houden onder de grond, maar de plastic irrigatiebuisjes zouden gemakkelijk smelten. We hebben enorm geïnvesteerd in ons irrigatiesysteem, dus de prioriteit was om alle planten te ruimen om het brandbare materiaal te reduceren. Gelukkig waren de planten al bijna klaar met hun cyclus, dus dat had niet zoveel invloed op onze productie. En zodra het gevaar is geweken, zullen we weer meststoffen aanbrengen."


De pioenvelden van California Peony Company met het vuur op de achtergrond

De branden overleven
Op vrijdag 17 september werd er harde wind voorspeld die het vuur nog dichter bij de velden van California Peony Company zou brengen. "Het vuur kwam inderdaad gevaarlijk dichtbij, maar uiteindelijk hadden we geluk. En op zaterdag en zondag viel er wat regen, waardoor de brand in kracht afnam. De berg rookt nog steeds, maar we zijn nu veilig."


Het pioenveld in betere tijdenCalifornia Peony Company is gevestigd in de bergen ten westen van Mount Shasta in Callahan, een klein stadje in Californië. Het bedrijf heeft 6 hectare pioenrozenteelt met 30.000 wortels in de grond. Het assortiment is gemengd: rood, roze, koraal, geel en wit.

Voor meer informatie:
Brent Hilton
California Peony Company
cpcgrowing@gmail.com
Instagram: @thecaliforniapeonycompany

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven