Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vier KVBC-Awards voor Alex Schoemaker Living Creations

Maar liefst vier nieuwe Hydrangea paniculata rassen uit de Living Creations Collectie van Alex Schoenmaker hebben een KVBC Award in ontvangst mogen nemen.

Jaarlijks worden tientallen tuinplantnoviteiten via de KVBC (Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen )-Awards geïntroduceerd. Tijdens de veldkeuringen worden de planten gekeurd in natuurlijke omstandigheden, waarbij er gekeken wordt naar de sier- en gebruikswaarde van het product.


De winnende rassen zijn: Living Little Blossom (zilver), Living Sugar Rush (zilver), Living Pink & Rose (zilver) en Living Pinky Promise (goud).

De Living Creations noviteiten zijn meerdere keren per jaar gekeurd door tientallen onafhankelijke keurmeesters, in het Test Centre van Alex Schoemaker. De planten zijn meerdere jaren in verschillende weersomstandigheden gevolgd, waarbij de keuringsresultaten keer op keer positief waren. Deze positieve resultaten hebben geleid tot maar liefst vier nieuwe KVBC-Award voor de Living Creations rassen.

Volgend jaar zomer zijn de winnende rassen in volle bloei te bewonderen in het Test Centre van Alex Schoemaker in Boskoop.  

Over Alex Schoemaker Living Creations
Living Creations is het merk in Hydrangea paniculata en ontwikkeld door Alex Schoemaker. In dit Boskoopse familiebedrijf staat inmiddels de zesde generatie aan het roer. Na tientallen jaren kwekerservaring heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het veredelen, vermeerderen en kweken van Hydrangea paniculata, ook wel pluimhortensia’s genoemd. Na een streng en langdurig selectieproces, krijgen alleen de beste rassen een plekje in de Living Creations Collection. Zowel vermeerderaars als kwekers zijn aangesloten bij het Living Creations Collectief, zodat elke consument ter wereld in de toekomst van Living Creations kan genieten.  

Bron: Pull Position 

Publicatiedatum: