Jaap van der Meij nieuwe algemeen directeur Gebroeders Alkemade

Per 1 juli 2021 is Jaap van der Meij de nieuwe algemeen directeur bij Gebroeders Alkemade. In navolging van de overname van de aandelen door het Poolse Vitroflora en de wens van de voormalige eigenaars/oprichters Theo en Wil Alkemade om minder betrokken te zijn bij de dagelijkse leiding van het bedrijf, werd er externe versterking voor het management gezocht en gevonden in de persoon van Jaap.

Sterke achtergrond in stekvermeerdering
Met een indrukwekkend parcours in stekvermeerdering, -productie en management sluit Jaap’s profiel perfect aan bij zijn nieuwe rol. Zo klom hij in 1988 op tot operationeel directeur en in 1990 tot mede-eigenaar van het familiebedrijf Van der Meij. Daar was hij o.a. verantwoordelijk voor het overhevelen van de chrysantenstekproductie van Nederland naar Kenia. Ook na de fusie van het bedrijf met collega-vermeerderaar van Ruiten tot Sunfield Holland en de latere verkoop hiervan aan Royal van Zanten in 2006 bleef Jaap actief in het bedrijf, eerst als Operationeel Directeur en later als Operationeel Manager. In 2012 maakte hij een diversifiëringsslag naar de groenteplanten opkweek als Senior Project Manager bij Grow Group en keerde vervolgens in 2017 terug naar de sierteelt als Production Manager bij Armada Young Plants. Als Board Advisor begeleidde hij in 2019 eveneens de bedrijfssluiting van J.D. Maarse en Zonen.

Ambacht verbinden met spitstechnologie
Jaap van der Meij: “Gebroeders Alkemade heeft een uitstekende reputatie in de opkweek van uitgangsmateriaal en jonge planten. Door ambachtelijk vakmanschap te combineren met moderne technologie slagen wij erin hoogwaardig stekmateriaal te leveren tegen een competitieve prijs. Ik kijk ernaar uit om met de steun van Vitroflora onze leidinggevende positie op de Europese markt te bestendigen.”

Passende persoonlijkheid
Karol Pawlak, eigenaar Vitroflora: “We hebben voor Jaap van der Meij gekozen op grond van zijn uitgebreide expertise in het aansturen van internationale bedrijven actief in de stek- en jonge plantenproductie. Daarnaast speelt ook zijn persoonlijkheid een aanzienlijke rol: zijn mentaliteit en visie sluiten uitstekend aan bij de onze. Met onze steun en Jaap aan het roer gaat Alkemade een mooie commerciële toekomst tegemoet.”

Over Gebroeders Alkemade
Gebroeders Alkemade is een jonge plantenkwekerij gespecialiseerd in stekvermeerdering en opkweek. Jaarlijks worden er ongeveer 28 miljoen stekken geproduceerd. Het bedrijf bevindt zich in Lisse en heeft zo’n 20 vaste medewerkers. In januari 2020 verkochten oprichters Theo en Will Alkemade het bedrijf aan het Poolse Vitroflora.

Over Vitroflora
Vitroflora is de grootste producent van planten in Polen en een belangrijke leverancier van jonge vaste planten in de Europese Unie, de Oost-Europese, Amerikaanse en Aziatische markt. De productie vindt plaats in Polen en Portugal. Het bedrijf beschikt over moderne kasfaciliteiten en een eigen gespecialiseerd, door NAKtuinbouw gecertificeerd weefselkweeklaboratorium dat geschikt is voor de productie van SEE planten (Naktuinbouw Elite Ornamental Crop System).

Voor meer informatie:
Gebr. Alkemade b.v.
Rooversbroekdijk 121
2161 LP Lisse
theo@gebr-alkemade.nl
www.gebr-alkemade.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven