nieuw transportbandsysteem van Humphris Nursery

"Looppaden leveren geen inkomsten op"

"Onze denkwijze is gericht op ruimtegebruik en efficiëntie," zegt Andrew White van Humphris Nursery, een van de grootste plantenkwekers van Australië. Op hun vestiging in Mooroolbark heeft Powerplants het WPS SmartFlo-systeem geïnstalleerd. Het systeem is nu een jaar operationeel en White vertelt over de voordelen ervan en over hun recente focus op kamerplanten.


Het WPS SmartFlo systeem in de Woori kas van Humphris Nursery

Betere benutting van de ruimte
Het WPS SmartFlo systeem is een transportbandsysteem dat Humphris Nursery in staat stelt om hun potplanten veel efficiënter en gemakkelijker te verplaatsen. "We richten ons op het maximaliseren van onze ruimtebenutting en efficiëntie. Grote looppaden leveren geen inkomsten op, dus vroegen we ons af hoe we dat konden omzeilen. Ons bedrijf wordt gerund over vier locaties, dus efficiëntie is een belangrijk aspect voor ons, dat we willen blijven verbeteren. Daarom gaat Humphris' eigenaar Barry Humphris al jaren naar de IPM Essen, op zoek naar nieuwe technologieën en ideeën. En door dit nieuwe SmartFlo-systeem is onze efficiëntie verbeterd. Terwijl onze kas van 929 m2 vroeger door zo'n vijftien mensen werd bediend, hoeven dat er nu nog maar vier te zijn. Het systeem heeft ons dus in staat gesteld om onze doelstelling te bereiken: efficiënt werken met een minimum aan personeel."


Barry Humphris, eigenaar van Humphris Nursery 

Lokaal gekweekte kamerplanten
Humphris Nursery heeft een gevarieerd aanbod van producten, maar White voegt eraan toe dat ze zich onlangs hebben gericht op het toevoegen van een assortiment kamerplanten. "Kamerplanten zijn nieuw voor ons, maar deze subtropische planten doen het de laatste tijd erg goed. In Australië zijn er maar een paar kwekers die deze planten hier in de zuidelijke staten kweken, ze zouden normaal gesproken meer dan 2.500 km moeten worden verscheept vanuit kwekers in de noordelijke staten. Daarom zorgen wij voor een meer lokale bevoorrading. We verwachten dat deze planten een grote kans voor onze toekomst zijn, aangezien de vraag naar kamerplanten blijft aanhouden, vooral door de trend van mensen met huizen met kleine of geen tuinen en die het 'groen' naar binnen halen.""Het verbeteren van vaardigheden is de grootste uitdaging"
White deelt dat voor Humphris Nursery het verbeteren van de algemene tuinbouwvaardigheden van het team de grootste uitdaging is geweest. "We zijn een familiebedrijf met groeiende kweekfaciliteiten verspreid over vier locaties. We lopen soms tegen logistieke problemen aan en we blijven onze vaardigheden op het gebied van bedrijfsmanagement verbeteren. We zijn de afgelopen vijf jaar snel gegroeid en bij elke snelle groei moeten de interne processen worden verbeterd. Daarom hebben wij ons de afgelopen 12 maanden geconcentreerd op het voortdurend verbeteren van onze managementstijl. Om de kwaliteit van de fabriek te verbeteren, is het ook het proces achter de fabriek dat telt. Daarom is het belangrijk voor ons om samen te werken met partners zoals Powerplants, omdat zij de vaardigheden hebben om ons bedrijf te verbeteren."

Voor meer informatie:
Humphris Nursery
www.humphris.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven