Energieproducent kiest partner om tuinbouwklanten LED-advies te geven

Lichtadviesbureau Ledgnd is door energieleverancier Vattenfall geselecteerd als officiële partner om haar klanten in de glastuinbouw te helpen verduurzamen door middel van LED-toepassingen. Dat maakt het adviesbureau deze week bekend.

Ledgnd, dat zich erop voorstaat merkonafhankelijk te zijn, ondersteunt de teler in de juiste lampkeuze en ook met de integratie en optimalisatie in de kas. Dit doet Ledgnd aan de hand van haar MyLedgnd portaal dat gezamenlijk met oud-WUR wetenschappers van B-Mex is ontwikkeld. In MyLedgnd heeft de teler direct inzicht in het klimaat en kan hierdoor bijsturen waar nodig. Ledgnd staat echt naast de teler in de transitie naar LED.

Ramón van de Vrie, Operationeel Directeur bij Ledgnd geeft aan: "Wij zijn erg blij met deze samenwerking! Met een mooi doel voor ogen gaan wij wekelijks met het Agri-team van Vattenfall samenzitten om telers te ondersteunen in de transitie naar LED. Er is namelijk nog veel mogelijk in de verduurzaming van de assimilatielampen. Door middel van onze kennis en ervaring kunnen wij de teler ondersteunen in een bedrijfsspecifieke belichtingsoplossing met resultaat. Samen hopen wij dan ook grote stappen te maken in de glastuinbouwsector."

Klantvoordeelprogramma
In het klantvoordeelprogramma biedt Ledgnd de klanten van Vattenfall een korting op het lichtadvies en het MyLedgnd portaal. In dit portaal zijn de lichtplannen en garanties van lichtleveranciers in te lezen. Ramón: "Verder kunnen wij in MyLedgnd een bedrijfs- of zelfs een persoonsspecifiek dashboard ontwerpen waarin sensordata en tellingen in grafieken wordt weergeven. Aan de hand van deze data ondersteunt Ledgnd haar klanten bij de armatuur- en spectrumkeuze, integratie en optimalisatie van de assimilatiebelichting." 

Missie
Fossielvrij leven binnen één generatie, dat is de doelstelling van Vattenfall. ‘’Om de bekende Son-T’s, oftewel de HPS armaturen, door LED te vervangen kan de teler flink besparen”, aldus Marloes Westgeest van het Vattenfall Agri team. "Nederland heeft heel wat hectare belichtte kassen met HPS, het partnerschap met Ledgnd kan dan ook een significante bijdrage leveren in het bereiken van ons doel."

Bron: Ledgnd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven