FAM Flower Farm over de toenemende populariteit van dahlia's

"Dahlia bestellingen komen sneller binnen dan ooit tevoren"

Dahlia werd tot voor kort een beetje gezien als een ouderwetse bloem, maar volgens Marlies Weijers en Linda van der Slot, oprichtsters van FAM Flower Farm, is het imago van dahlia’s flink verbeterd door verschillende factoren. Weijers en Van der Slot kweken voornamelijk dahliaknollen en tulpen- en narcissenbollen op hun bloemenkwekerij in Lisse. En de dahlia's verkopen uitzonderlijk goed. "Momenteel is er meer vraag naar dahlia's dan ooit tevoren, niet alleen voor evenementen, maar ook voor de tuinen van de mensen."Sociale media
Volgens Weijers en Van der Slot vervullen sociale media een belangrijke rol in de toenemende populariteit van dahlia’s. "Vooral de afgelopen drie jaar merken we dat de dahlia’s de sociale media inpalmen. De bloem leent zich perfect voor prachtige foto’s omdat er een breed scala aan kleuren en vormen is. Die diversiteit is de kracht van de dahlia, denk ik, en daarom doet de bloem het geweldig op sociale media."


Café au Lait dahlia

"Veredeling heeft zijn werk gedaan"
Naast sociale media dragen ook de veredelingsbedrijven bij aan de toenemende belangstelling voor dahlia's. "In de loop der jaren zijn veel nieuwe dahliarassen geïntroduceerd. Nu is er een breed scala aan kleuren en vormen beschikbaar. Dit maakt het een heel interessante bloem voor de consument, omdat de tuin zo geheel naar eigen smaak kan worden ingericht. Iedereen vindt wel zijn gading met zoveel kleuren en vormen. We hebben momenteel bestellingen binnen voor over twee jaar. Dat is nog nooit eerder gebeurd."


Jowey Winnie dahlia

De meest populaire dahlia's
Op hun bloemenkwekerij zijn er een paar dahlia's die de show stelen. "Een van onze meest populaire dahlia’s is Café au Lait. Die wordt veel gebruikt voor evenementen. Daarnaast merken we dat de mensen graag buiten gefotografeerd worden met dahlia’s van de Jowey-lijn, omdat de kleuren van die bloemen echt in het oog springen." Om tegemoet te komen aan de voorkeuren van de consument, werkt FAM Flower Farm momenteel aan de uitbreiding van het assortiment met meer dahliamixen om het kiezen van combinaties gemakkelijker te maken. "Per 1 januari gaat de dahliawebshop weer open. Tulpen- en narcissenbollen zijn nu al te koop. FAM Flower Farm staat ook open voor bestellingen van groothandels."

Voor meer informatie:
FAM Flower Farm
info@famflowerfarm.com 
www.famflowerfarm.eu 
Instagram/Facebook: @famflowerfarm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven