Genap Energy Cover

Eerste regenwaterbassin in Nederland voorzien van energie-opwekkend afdekzeil

Tholen - Genap heeft een rijke geschiedenis in waterprojecten, nu al 70 jaar. Dick van Regteren, sinds 2007 eigenaar van het bedrijf, is vanaf 1999 onderdeel van die geschiedenis. In dat jaar trad hij in dienst van Genap als verkoper buitendienst voor de grond-, weg- en waterbouwprojecten. Meer dan twee decennia dus, waarin hij het nodige heeft meegemaakt.

Buitenlandervaring
Dick: "Mijn eerste buitenlandervaring begon met een reis via Londen naar Teheran, de hoofdstad van Iran. In Londen werd ik, onbewust, beroofd van mijn portemonnee, aangekomen in Teheran mocht ik bij de klant even wat geld lenen uit zijn kluis. De Nederlandse bank zou blij geweest zijn met die inhoud van de kluis. Niet vaker zoveel cash gezien als toen…. Een sneeuwstorm, een bergrit met 101 ongelukken en een gemist vliegtuig verder konden wij ons project, een waterbassin in Kerman opschrijven. Mooie ervaring.”  

Het buitenland is vanaf dat moment door Genap steeds vaker opgezocht en heeft er uiteindelijk toe geleid dat hun motto “think global, act local” werkelijkheid is geworden. Met productievestigingen voor water opslagsystemen (water tanks en bassins) in Kenia, India en aanstaande joint ventures in Mexico en Canada hebben ze invulling gegeven aan hun groeiambities.

Waterbassins voorzien van zonnefolie
“Nederland is onze broedkamer voor innovaties, zoals de nieuwste ontwikkeling, een afdekking op waterbassins voorzien van zonnefolie,” gaat Dick verder. Begin september is er een afdekking geplaatst bij de Wageningen University Research locatie in Bleiswijk. Samen met TNO, Heyet Solar en de WUR is het eerste regenwaterbassin in Nederland voorzien van het zogenoemde “Genap Energy Cover” systeem, een afdekzeil dat algengroei en verdamping voorkomt en tegelijkertijd het oppervlak gebruikt om zonne-energie op te wekken dat de tuinder kan gebruiken voor zijn energiebehoefte.

Op de Greentech in Amsterdam zal deze nieuwste ontwikkeling op het innovatieplatvorm worden getoond.

Voor meer informatie:
Genap B.V.
Goorsestraat 1
7041 GA ‘s-Heerenberg
+31 (0)314 66 16 44
D.vanRegteren@genap.nl 
www.genap.nl 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven