Leon Delhez, nieuw financieel controller bij Peter Dekker Installaties

“Bij groei van een bedrijf is het van belang dat de organisatie ook meegroeit”

Tholen - Als nieuwe financieel controller bij Peter Dekker Installaties hoeft Leon Delhez zich niet te vervelen. Hij neemt de taken over van financieel directeur Gabriel van Oostenbruggen, die in de nabije toekomst met pensioen zal gaan.


Leon Delhez en Peter Dekker

Internationale ontwikkelingen
Of het nu een groot project is in Amerika, een tomatenkas in China, een nieuw complex in Luttelgeest of het vervangen van de scherminstallatie bij de buren 6 kassen verderop, bij Peter Dekker Installaties doen ze het allemaal. Leon Delhez hoefde dan ook niet lang na te denken voor hij solliciteerde bij het bedrijf. Eerder dit jaar besloot hij klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging en nam hij ontslag als financieel directeur bij uitzendbureau Solutions Groep. Direct aansluitend kon hij al aan de slag bij PDI, een bedrijf dat hij al lange tijd kent via eigenaar Peter Dekker zelf.

“Een goede naam en een mooi bedrijf,” vat hij samen. “Toonaangevend in de sector en innovatief: de eigen ontwikkelde oplossingen en scherminstallatie-systemen worden wereldwijd gebruikt.” Bovendien ligt er op het gebied van finance, accountancy en automatisering een mooie taak klaar. Zowel de grootte van de projecten als het aantal projecten waar het bedrijf aan werkt, is gestegen. “Tegelijkertijd ligt daar ook de uitdaging,” vertelt Leon, die ook op organisatorisch vlak zijn steentje bij zal dragen.  

Groei is namelijk mooi, maar is ook een uitdaging voor een bedrijf. Dat heeft Leon de afgelopen jaren regelmatig gezien. “Bij de groei van een bedrijf is het van belang dat de organisatie ook meegroeit,” vertelt hij. “Vaak zie je dat onderdelen van het bedrijf onafhankelijk van elkaar goed ontwikkelen, maar dat er onderling verbetering mogelijk is.” Het is belangrijk om daar aandacht aan te besteden volgens Leon.


Foto's van bij Kwekerij Helderman, waar PDI dit jaar met hun slip-in systeem een dubbel energiescherm installeerde.

Stage in de schermwereld
Voordat hij zich achter zijn computerscherm zet, is het echter eerst tijd om de schermwereld van PDI beter te leren kennen. Als geboren Westlander is Leon immers talloze keren in de kas geweest, maar werken bij een scherminstallateur is toch een ander verhaal. De komende maanden zal hij langzaamaan de taken van Gabriel overnemen. Tegelijkertijd gaat hij ook op “stage” in het eigen bedrijf, om de schermsector en de organisatie beter te leren kennen. “Binnen een organisatie wil je dat iedereen hetzelfde doel najaagt, zich afvraagt wat het beste is voor het bedrijf en wat ze daaraan bijdragen. Daar moet draagvlak voor zijn, daarvoor moet je mensen meekrijgen. Het is zeker niet de bedoeling om zaken te gaan veranderen, want er staat een prachtig bedrijf. PDI is geen klein bedrijf meer, en daar mogen we ons bewust van zijn.”  

Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties
Industriestraat 40
2671 CT Naaldwijk
+31 (0)174 629 444
info@pdinl.com
www.pdinl.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven