Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PlanetProof groeit hard in tuinbouw

Per 1 september is het areaal plantaardige producten volgens de eisen van On the way to PlanetProof met 8% verder gegroeid naar 47.103 hectare. Dit in vergelijking tot 1 januari 2021. Het areaal duurzamer beheerd land voor melkkoeien bleef met 46.500 hectare vrijwel gelijk. In totaal telt On the way to PlanetProof nu ruim 2.500 deelnemende bedrijven.

Sterkste stijgers: groenten en sierteelt in kassen
Het On the way to PlanetProof areaal voor groenten, fruit en kruiden geteeld in tuinbouwkassen is met 20% gestegen naar ruim 3.500 hectare. Het aantal bedrijven in die sector met een certificaat steeg met 17% naar 576.

De sierteelt uit kassen is uitgegroeid tot 290 hectare; een toename van 23% ten opzichte van 1 januari 2021. Het aantal bedrijven groeide met 33% maar is met 40 nog relatief gering. Verklaring voor de groei is waarschijnlijk de toename van het aantal gecertificeerde bloemisten voor de Barometer Duurzame Bloemist naar totaal 340 bedrijven. Deze bloemisten moeten voor hun certificaat duurzamere bloemen en planten inkopen.

bron: SMK

Publicatiedatum: