Oerlemans Packaging Group teams actief op World Cleanup Day 2021

Afgelopen zaterdag,18 september, ruimden wereldwijd duizenden mensen vrijwillig afval op openbare gebieden tijdens World Cleanup Day. Ook de bedrijven van de Oerlemans Packaging Group hebben deelgenomen met verschillende teams, meldt de organisatie. Peter Vos van Oerlemans Packaging: "Als producent van flexibele folies en verpakkingen leveren wij graag onze bijdrage aan dit mooie initiatief." 

De medewerkers van Oerlemans Packaging hebben zich afgelopen zaterdag ingezet voor de World Cleanup Day en maakten daarbij gebruik van een speciale app die dit wetenschappelijk in kaart brengt. De medewerkers van diverse bedrijven die onder de Oerlemans Packaging Group vallen, hebben op de locaties in Genderen, Giessen, Goor, Hillegom en Oosterwolde met verschillende teams buitenterreinen, wegbermen en een busstation opgeruimd. Parallel aan de deelname aan World Cleanup Day 2021 Heeft Oerlemans Packaging ook deelgenomen aan de NRK buitenterrein dag; een jaarlijkse initiatief van de branchevereniging voor kunststofpartners.

Foto: De opruimteams van Oerlemans Plastics staan startklaar voor de World Cleanup Day 2021 in Genderen (Noord-Brabant).

"Laten we er samen voor zorgen dat er geen zwerfafval ontstaat en onze verantwoording nemen", motiveert Rob Verhagen, sustainability director van de Oerlemans Packaging Group. "Ik ben er trots op dat er door heel Nederland zoveel mensen in touw zijn om zwerfafval op te ruimen en dat we samen met onze collega’s daar aan bijdragen."

Wereldwijd wordt op World Cleanup Day niet alleen ingezameld, maar ook worden alle gevonden artikelen gescand en in kaart gebracht. Met die informatie wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dat onderzoek is essentieel om nieuwe oplossingen tegen zwerfvuil te vinden. In 2020 zetten ruim 40.000 Nederlanders zich in met 2.500 verschillende schoonmaakacties voor een schonere planeet. De meest aangetroffen zwerfafval soorten waren Red Bull blikjes, Marlboro sigaretten en Macdonalds verpakkingen.
Kijk voor de actuele resultaten op: www.worldcleanupday.nl 

Voor meer informatie:
Rob Verhagen
Oerlemans Packaging
+31 (0)416 358 100
rv@oerlemanspackaging.nl
www.oerlemanspackaging.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven