Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse partijen leveren input voor nieuwe eucalyptuskwekerij UPM Uruguay

Bosman Van Zaal realiseert het logistieke teeltsysteem voor de nieuwe eucalyptuspulpfabriek van UPM Uruguay, producent van naaldhout-, berken- en eucalyptuspulp.

UPM Uruguay is actief bioraffinage, energie, raflatac, speciaal papier, communicatiepapier en multiplex en bouwt met een investering van 2,1 miljoen ton eucalyptus pulpfabriek nabij Paso de los Toros in centraal Uruguay.

Mobiel containersysteem voor geautomatiseerde teelt
Het Bosman Van Zaal teeltsysteem voor de nieuwe eucalyptuskwekerij van UPM Uruguay bestaat uit een N3 mobiel containersysteem voor de vermeerdering van de planten in Sarandi, waarmee het kopstation en de bewortelingsruimte volledig zijn geautomatiseerd. Het containersysteem is bedrijfsklaar en omvat ongeveer 5000 aluminium rolcontainers voor de 56.000 m2 teeltruimte die over verschillende afdelingen is verdeeld. Voor het transport van en naar de afdelingen wordt een halfautomatisch systeem geleverd bestaande uit aandrijvingen in hefrekken, rollenbanen en een bovenloopsysteem. Tevens zal het systeem worden voorzien van een desinfectie-unit en alle benodigde elektrische systemen en software.

UPM Uruguay investering en ontwikkeling
Naast de fabriek omvat de totale investering van 3 miljard dollar ook een pulpproterminal in de haven van Montevideo, evenals investeringen in lokale faciliteiten in Paso de los Toros. In november 2017 ondertekenden UPM en de vorige regering van Uruguay een investeringsovereenkomst. Deze zal een aanzienlijke impuls geven aan de economie en de regionale ontwikkeling. De voltooiing van het totale project is gepland voor 2022. In Q1 van volgend jaar zullen de eerste containers met jonge planten op het systeem draaien. Partners in dit project zijn onder meer Flier Systems, Agrikol en BCC.

Bosman Van Zaal
BraziliĆ«laan 4  
1432 DG Aalsmeer
+31 (0)297 344 344
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

Publicatiedatum: