Nanobubbles leiden tot hogere opbrengst violenteelt

Harster Greenhouses in Canada beschikt over zes hectare kas, waarin luchttemperatuur en luchtstroom, bodemvocht en schermdoeken volledig geautomatiseerd worden geregeld. Het teeltbedrijf heeft ook een irrigatietank van 7.500 liter.

Voor elke teeltcyclus hebben de bloemen van Harster zeer specifieke omstandigheden nodig, vandaar dat elke sector van de kas een ander klimaat heeft. Voor installatie van Moleaer’s nanobubble-generator was de teeltcyclus uit pluggen gemiddeld 7 à 8 weken.

Moleaer’s Bloom 50 nanobubble-generator biedt een chemicaliënvrije, betaalbare en duurzame oplossing om waterkwaliteit te verbeteren door niveaus van opgeloste zuurstof (DO) te verhogen in het irrigatiewater. De hogere opgeloste zuurstofniveaus dragen bij aan wortelontwikkeling en oxygenatie, waardoor de opname van voedingsstoffen groter wordt. Het is ook bewezen dat het pathogenen als Pythium en Phytophthora tot wel 90% doet afnemen, en biofilm op oppervlakken verwijdert en voorkomt.

Sinds de installatie van Moleaer’s nanobubble-generator heeft het team van Harster de teeltcyclus in violen verkort, met een consequente teeltcyclus van zes weken, wat hogere productie en winstgevendheid mogelijk maakt.

Bart Kouwenberg, teeltmanager bij Harster Greenhouses: “Het gebruik van een Moleaer nanobubble-generator heeft geleid tot grotere planten en meer wortelmassa. De opkweek is ook met 10 dagen versneld, en de laatste weken van de bloei zijn met 10 dagen verminderd.”

Voor meer informatie: 
Moleaer
info@moleaer.com
www.moleaer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven