Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenya Flower Council reikt onderscheiding uit aan Kisima Farm

"De erkenning omvat verschillende belangrijke aspecten, van ecologische aandachtspunten tot sociale duurzaamheid. Op ons teeltbedrijf willen we het steeds beter doen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor het milieu en de gemeenschap waarin we leven", zegt Craig Oulton, general manager Sierteelt bij het Keniaanse Kisima Farm. Oulton vertelt over het vele werk dat is gestoken in het behalen van KFC, van waterbeheer tot in het leven roepen van commissies voor gendergelijkheid, en hoe dit alles leidt tot bloemen van hogere kwaliteit.


De medewerkers van Kisima Farm vieren hun prestatie.

Wat is er nodig om goud te behalen?
Oulton vertelt uit dat goud de hoogste prijs is die de sectororganisatie Kenya Flower Council geeft. "Het is een internationaal erkende accreditatie die verschillende normen dekt, maar in de eerste plaats focust op duurzaamheid, zowel wat betreft het milieu als het sociale aspect. Daarom wordt alles op een teeltbedrijf onder de loep genomen, zoals de chemicaliën die worden gebruikt, maar ook hoe je je personeel behandelt en of je een meerwaarde biedt aan je omringende gemeenschap. Bij Kisima leggen we de lat steeds ietsje hoger voor onszelf en bij alles wat we doen vragen we ons af of het wel duurzaam is."


Craig Oulton 

Waterrecycling en een half miljoen bomen
Oulton vertelt dat er vele aspecten zijn die bijdragen aan het verbeteren van de ecologische duurzaamheid van Kisima Farm. "We gebruiken geen chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu, we recyclen onze materialen en proberen te gebruiken wat de natuur ons geeft. Zo gebruiken we nuttige insecten om andere invasieve insecten te verjagen. En om de resterende insecten te vangen, gebruiken we altijd vallen in plaats van schadelijke sprays. Daarnaast zijn we erg trots op ons waterbeheer, omdat we als een van de weinige bedrijven in de omgeving geen bronwater gebruiken voor onze planten." In plaats daarvan vangt Kisima regenwater op in speciale reservoirs, en al het afvalwater van hun pakstation en kantine wordt via een natuurlijk proces met drasland gezuiverd om later opnieuw gebruikt te kunnen worden. Het bedrijf heeft ook meer dan een half miljoen bomen op de eigen percelen geplant, waarvan 65% inheemse soorten, om de CO2-voetafdruk te compenseren.



Gendergelijkheid en onderwijs
Kisima Floriculture heeft meer dan 400 mensen in dienst, waaronder ook mensen met een handicap. Het bedrijf zet zich bovendien in voor het bevorderen van gendergelijkheid op de werkplek. "Ons personeel is een belangrijk aandachtspunt voor ons, omdat we willen dat iedereen zich betrokken voelt en goed behandeld wordt. Daarom hebben we commissies opgericht voor gendergelijkheid en gezondheids- en veiligheidsbeleid, zodat iedereen een stem heeft." Daarnaast heeft Kisima een eigen Stichting waarmee het de gemeenschapsontwikkeling in de sub-county Buuri ondersteunt. De Stichting biedt steun aan zeven basisscholen, twee middelbare scholen, het Gundua Health Center en de verlosafdeling in Ex-Lewa. "We hebben ook demonstratiefaciliteiten ten dienste van het lokale tuinbouwonderwijs."



Nieuwe rassen
Naast alle inspanningen om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan, breidt Kisima Farm ook het eigen bloemenassortiment uit. "Momenteel telen we nieuwe rassen en daarbij beperken we ons niet tot ons assortiment rozen, wat nog altijd ons belangrijkste gewas is. We voeren nu ook proeven uit met hoogwaardige zomerbloemen, die we binnen de komende twee jaar op de markt hopen te brengen. Kisima Farm ligt op een hoogte van 2.400 meter, aan de voet van Mount Kenya. Door onze ligging hebben we de ideale weersomstandigheden om zomerbloemen van hoge kwaliteit te kweken."



Tevreden werknemers
"We zijn erg trots op het behalen van de gouden medaille. We geloven echt in onze bedrijfsfilosofie, want als je alles zo goed mogelijk probeert te doen – en dan heb ik het over elk aspect van onze onderneming – dan gaat ook automatisch de kwaliteit van de bloemen omhoog. Als iedereen die op het teeltbedrijf komt werken, zich ook veilig voelt en precies weet wat hij of zij moet doen, vallen alle puzzelstukjes samen en zijn bloemen van hoge kwaliteit het resultaat."

Voor meer informatie:
Craig Oulton
Kisima Farm
craig@kisima.co.ke 
www.kisima.co.ke 

Publicatiedatum: