Grote belangstelling voor bloeiproef Floritec Colombia

Dat de chrysantensector in Colombia sterk aan het groeien is en bedrijven op zoek zijn naar sterke rassen en noviteiten was goed te merken tijdens de onlangs gehouden Chrysanthemum Week in Rionegro, Colombia. Tijdens deze week hield Floritec zijn Open Dagen. Vergeleken met vorig jaar was er nu gelukkig meer ruimte om klanten te ontvangen. Toen konden alleen telers uit Rionegro de proeven bezoeken, terwijl er nu ook veel bezoek was uit Bogota, Ecuador en de VS. Dat zorgde voor een positieve dynamiek, zo laat de veredelaar weten.

“Iedereen blijkt op zoek naar verbeteringen in het assortiment en wil daarnaast noviteiten kunnen toevoegen”, vertelt Juan Carlos Naranjo, lokale vertegenwoordiger van Floritec. “De vraag groeit hard en de retailafnemers vragen om meer volume in zowel tros- als pluischrysant. Maar ook santini toont een stijgende lijn voor gebruik als filler in mengboeketten.”

Onder de highlights die in de Floritec kas te vinden waren, waren enkele opvallende pluischrysanten. In 2022 verwacht de veredelaar nog meer in het pluissegment te tonen.


Juan met een bos geverfde Salvador. Goed verfbare pluischrysanten zijn zeer gewild.

Flinke groei voor Floritec in Colombia
“Voor Floritec is week 35 dit jaar een bijzonder geslaagde week gebleken”, vervolgt Juan. “Het was de perfecte combinatie van de mooie proeflocatie, de kwaliteit van het gewas en de grote hoeveelheid nieuwe rassen en proefnummers die we onze klanten konden tonen. Mooi om te zien hoe hard Floritec groeit. We zitten midden in een proces om onze Colombia organisatie uit te breiden en zo onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Salesmanager Ruud Smit was ook op de bloeiproef aanwezig

Floritec heeft meer dan 160 bezoekers mogen verwelkomen. Bovendien is deze week aangegrepen om de lokale klanten te informeren over Floritec’s nieuwe logo en corporate identity.

Voor meer informatie:
Floritec B.V.
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: +31 (0)172 518 963
E: info@floritec.eu
www.floritec.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven