Wilfred de Wit, iBuyFlowers

Bloemisten in de VS kunnen nu ook online bloemen inkopen

"In 2017 zijn we een online platform gestart waarop bloemisten hun bloemen sneller en verser kunnen inkopen dan normaal gezien kan bij lokale groothandelsbedrijven", zegt Wilfred de Wit, oprichter en CEO van het Amerikaanse iBuyFlowers. Het bedrijf van De Wit is een online B2B bloemengroothandel die meer dan 50 internationale kwekers verbindt met bloemisten uit de VS. "Terwijl 2020 ook voor ons een uitdagend jaar was door de aflasting van evenementen, zijn we toch weer enorm gegroeid." In dit artikel legt De Wit uit wat zijn bedrijf zo succesvol maakt, dat soms zelfs andere groothandels om zijn hulp vragen.


Wilfred de Wit  

"Er moet een snellere manier zijn"
De Wit vertelt dat hij altijd al in de sierteelt heeft gewerkt, wat dan ook de inspiratie vormde voor het oprichten van zijn B2B-bedrijf. "Ik had mijn eigen kwekerij in Ecuador en door mijn ervaring wist ik precies hoe lang het duurde voordat bloemen bij de klant aankwamen. Maar er moest een manier zijn om de traditionele logistieke keten te verkorten. Daarom ben ik het online platform begonnen. Meer dan 50 telers zijn aangesloten bij ons systeem en onze bloemen worden rechtstreeks van kwekerijen over de hele wereld naar de klant verzonden door onze logistieke partner FedEx. Omdat we voor een directe verbinding zorgen, kunnen we de bloemen sneller versturen dan mensen gewend zijn."Voordelen voor kwekers en bloemisten
Volgens De Wit zijn er voordelen voor zowel de kweker als de bloemist die de bloemen ontvangt. "De telers waarmee we samenwerken weten dat ze snel betaald worden en zijn ook zeker van hun geld. Ook kunnen we ze wat meer betalen dan andere groothandels, wat natuurlijk een pluspunt is. De meer dan 1.500 bedrijven die onze bloemen ontvangen bestaan voor ongeveer de helft uit bloemisten en de andere helft zijn organisatoren van bruiloften en andere evenementen. Doordat we de bloemen sneller kunnen leveren, krijgen ze bloemen van betere kwaliteit. Bovendien is het handig voor evenementenplanners dat ze zes maanden van tevoren online kunnen zien wat het aanbod is en tegen welke prijzen."Jonge generatie bloemisten
In 2021 groeide de totale omzet van iBuyFlowers met 133% in vergelijking met vorig jaar, en een paar weken geleden zag het bedrijf een wekelijkse omzetgroei van 220%. De Wit legt uit dat de toenemende vraag deels te maken heeft met de jongere generatie bloemisten die de afgelopen jaren de branche heeft verrijkt en veel meer online inkopen doet dan de oudere generatie. "En door de relatie die we met onze telers opbouwen, kunnen we soms bloemen leveren die andere groothandels niet kunnen aanbieden. Vorige week was er hier in de VS bijvoorbeeld een grote bruiloft met een budget van $ 200.000. Toch liet de groothandel zijn klant weten dat ze de bloemen niet 5 dagen voor de bruiloft konden leveren. Wij stapten in en konden alle bloemen bezorgen, op één doos na. Met de huidige vraag naar bloemen is dit waar onze klanten naar op zoek zijn: zekerheid."

Geïnteresseerde Amerikaanse bloemisten kunnen een kijkje nemen op www.ibuyflowers.com en daar ook een gratis account aanmaken.

Voor meer informatie:
Wilfred de Wit
iBuyFlowers
wilfreddewit@ibuyflowers.com 
www.ibuyflowers.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven