webinar 16 september

Onderzoek naar bedrijfsopvolging in de agrarische sector

Hogeschool Inholland organiseert samen met 3 andere hogescholen op donderdag 16 september een webinar over bedrijfsopvolging in de agrarische sector. Dit gratis webinar van 13.00 tot 15.00 uur is onderdeel van een tweejarig onderzoek naar het overnemen en overdragen van ondernemingen.

Bedrijfsovernames in de agrarische en foodsector zijn ingrijpend. Er zijn veel expertises nodig, vanuit verschillende perspectieven (familiegeluk, de persoon, maatschappij & strategie, financieel-juridisch) met diverse adviseurs, informanten, erfbetreders en beïnvloeders op verschillende momenten.

Onderzoek naar bedrijfsopvolging
Hogeschool Inholland, Van Hall Larenstein, Aeres Hogeschool en HAS Hogeschool doen onderzoek naar bedrijfsopvolging. Daarmee willen ze overzicht en inzicht krijgen over het ‘landschap’ van bedrijfsovername. Het doel van het onderzoek is meer succesvolle bedrijfsovernameprocessen, waarbij zowel het bedrijf als overdrager, opvolger en niet-overnemende familieleden samen doorgaan.

Living Lab Duurzame Bedrijfsovername
Het onderzoek leidt tot verschillende initiatieven. Zo is Inholland gestart met een Living Lab Duurzame Bedrijfsovername. In dit living lab werken tweede- en vierdejaarsstudenten van Dier in de Duurzame Samenleving en Tuinbouw & Agribusiness samen met bedrijfsoverdragers en bedrijfsovernemers, en met adviseurs, coaches en mediators. Door midden in de beroepspraktijk te staan - glastuinbouw of melkveehouderij - ontdekken studenten hoe ze hun kennis en vaardigheden kunnen inzetten én kunnen blijven ontwikkelen. De resultaten uit hun onderzoek worden daarbij direct gebruikt in het onderwijs. Hiermee ontstaat een wisselwerking tussen onderwijs, onderzoek, organisaties en ondernemers.

Klik hier voor het programma en aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven