Ridder introduceert nieuw positiebepalingssysteem voor in de kas

Posities van planten, personen en objecten in de kas tot op 10cm nauwkeurig lokaliseren. Dat kan een nieuw, door Ridder ontwikkeld en gepatenteerd systeem dat luistert naar de naam Ridder CoRanger. Het systeem moet processen in de kas met positiebepaling inzichtelijker maken en daarmee efficiënter en nauwkeuriger plaats laten vinden. “Met CoRanger tillen we precisietuinbouw naar een hoger niveau," klinkt het in Maasdijk.

Uitdagende kasomstandigheden
Ridder CoRanger speelt in op de toenemende behoefte van tuinbouwbedrijven om de teelt en processen tot in detail te monitoren en finetunen. Net als in de akkerbouw, waar boeren handig en veelvuldig gebruik maken van positioneringssystemen, is ook in de kas een belangrijke rol weggelegd voor locatie-specifieke data & informatie. Met het Ridder CoRanger systeem is het nu mogelijk om ook binnen de uitdagende omstandigheden in een kas, een schat aan informatie over de efficiëntie van bedrijfsprocessen te ontsluiten, vertelt Joep van den Bosch, Chief Innovation Officer.

"Ridder CoRanger werkt op basis van een gepatenteerde technologie die middels beacons en tags binnen de kas en de verpakkingshal een zeer nauwkeurige positiebepaling kan leveren voor logistieke systemen, gewassen, drones, scout-oplossingen, sensoren of zelfs plukrobots en dataplatforms."

Testen bij Duijvestijn Tomaten
Het afgelopen jaar is het CoRanger systeem uitgebreid getest en verder ontwikkeld voor de volautomatische oogst- en arbeidsregistratie in de nieuwe kas van Duijvestijn Tomaten. "Met CoRanger gaat er hierdoor geen tijd meer verloren aan het invoeren en nakijken van oogst- en productiedata. Alle registraties vindt foutloos, nauwkeurig, volautomatisch en veilig op de achtergrond plaats. Dit bespaart veel tijd en arbeid.bespaart veel tijd en arbeid."

'Nieuwe standaard'
Joep wijst op het grote belang van de nieuwe technologie. “Telers moeten steeds meer met minder. Doormiddel van positiebepaling in de kas kan er veel nauwkeuriger gekeken worden naar de efficiëntie van de diverse processen in de kas. Naast hoeveel of wanneer, weet je met CoRanger ook precies waar je verbetering aan kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van arbeid of het bestrijden van ziekten en plagen. Met Ridder CoRanger bieden we een unieke standaard om middels extreem nauwkeurige realtime positiebepaling precisietuinbouw naar een hoger niveau te tillen."

Ridder introduceert CoRanger als een nieuwe standaard voor positiebepaling binnen tuinbouwkassen. Ridder zal naast haar eigen slimme oplossingen de techniek ook beschikbaar maken voor ontwikkelaars van andere aan precisie tuinbouw gerelateerde oplossingen. “Ridder CoRanger biedt de tuinbouwsector de meest nauwkeurige en betrouwbare oplossing om planten, personen en objecten tot op 10 cm nauwkeurig te lokaliseren. We zullen ons inzetten om deze techniek zo breed mogelijk beschikbaar te maken voor andere aanbieders van slimme oplossingen in onze sector.”

Voor meer informatie:
Ridder
info@ridder.com
www.ridder.com/coranger 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven