Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Surinaamse president Santokhi bezoekt WUR in Bleiswijk

Gisteren brachten de Surinaamse president Santokhi en zijn minister van Landbouw, Parmanand Sewdien, een bezoek aan de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research in Bleiswijk. De bewindslieden waren vooral benieuwd naar klimaat- en agro-onderzoek van WUR dat relevant is voor hun lokale omstandigheden.  

De voorzitter raad van bestuur, Louise O. Fresco, ontving de delegatie en leidde hen langs onderzoekers van drie focusgebieden, namelijk vermindering van gewasbeschermingsmiddelen, klimaatbeleid en residu-analyse bij groenten en fruit.

Voor veel WUR-onderzoek, gewasbescherming bijvoorbeeld, is Suriname een belangrijke partner. Door bedekte teelt kan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen teruggebracht worden.

Gerben Messelink, Buitengewoon hoogleraar Biologische Bestrijding in de Glastuinbouw bij Wageningen Plant Research, legde de delegatie uit wat er qua onderzoek en innovatie zoal gebeurt.

Foto's: Guido Landheer (twitter.com/glandheer)

Publicatiedatum: