Jose Azout, Alexandra Farms

"In markt van vandaag is alles precies andersom"

"Vorig jaar waren we teruggevallen tot 10% van onze afzet en nu is alles omgekeerd," vertelt Jose Azout, eigenaar van Alexandra Farms, de Colombiaanse snijrozenkwekerij. Azout vertelt hoe ze hebben geprobeerd om de plotselinge grote vraag bij te houden, over het succes van hun nieuwe varieteiten trosrozen en welke we kunnen verwachten voor het trouwseizoen van volgend jaar.


Jose Azout op de FlowersExpo 2019 in Moskou, Rusland

2021: "Alles is omgekeerd"
Azout legt uit dat dit jaar het complete tegenovergestelde is van de situatie begin vorig. "Alles gaat is nu omgekeerd, we hebben zelfs klanten die overstuur zijn omdat we niet aan de vraag kunnen voldoen. Onze bedrijven kweken nu op minder hectares, we hebben vreselijk weer gehad en hebben te maken met een schaarste aan gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Als gevolg daarvan kweken we minder bloemen, maar nu gaat iedereen trouwen en wil bruidsbloemen. Normaal gesproken is het andersom en probeer je meer af te zetten. Maar op dit moment is de vraag het gemakkelijke deel, en is leveren moeilijk. We proberen op de best mogelijke manier te distribueren. In deze tijden is een goede communicatie met onze klanten essentieel. Wij proberen onze klanten zo veel mogelijk informatie te geven over de beschikbare hoeveelheden. De meeste van onze klanten hebben begrip voor de moeilijke situatie waarin we ons bevinden."

Trosroos neemt hoge vlucht
In 2020 heeft Alexandra Farms vijf soorten trosrozen in het assortiment opgenomen en volgens Azout komen daar binnenkort nog meer bij. "We hadden hiervoor nog geen trosrozen in onze collectie en we zijn enthousiast over de positieve reacties. We zijn van plan om volgend jaar meer trosvariëteiten aan ons assortiment toe te voegen."

Nieuwe variëteiten voor het trouwseizoen van volgend jaar
Volgens Azout zijn zandkleuren, huidtinten en blush tinten populaire kleuren voor bruiloften. In lijn met deze trend deelt hij enkele van de nieuwe variëteiten die Alexandra Farms nu plant en introduceert voor het trouwseizoen van volgend jaar. De Princess Collection zal de Princess Fairy Kiss en de Princess Pinku (roze) hebben.


De Princess Fairy Kiss 

"De 'Princess Fairy Kiss' is een lichtroze trosroos met een zeer lichte blos van roze op drie of vier bloemen per steel. Het maakt een boeket echt voller en is de perfecte blushkleur waar bruiden naar op zoek lijken te zijn."


De Princess Pinku (Pink)  

"De 'Princess Pinku (Pink)' is het zusje van onze 'Princess Midori (Green)' trosrozen. Ze is een lichtroze, kleine roos die het beste dient als een steun of vuller. Ze geeft ontwerpers een andere textuur om te gebruiken in luchtige, natuurlijk ogende boeketten."


De Wabara Miyabe Brown  

"De Wabara 'Miyabe Brown' is het zusje van de Miyabi, een veel donkerder bruine versie van het zeer populaire origineel. Beide zussen openen tot 100% en zijn betrouwbaar en winterhard. Zeker om elke verfijnde ontwerper of bruid te bekoren."


De Alexandra Deluxe Just Peachy  

Just Peachy is een trosroos met winterharde, stevige bloemen. De kleur is roze aan de buitenkant, vervaagt naar wit en eindigt in perzik. Dit unieke kleurenpatroon zal ontwerpers helpen bij de overgang tussen roze en perzikkleurig en wit in hun bruidsboeketten."

Voor meer informatie:
Alexandra Farms
info@alexandrafarms.com   
www.alexandrafarms.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven