Krappe arbeidsmarkt raakt ook logistiek Royal FloraHolland

De krappe arbeidsmarkt raakt ook Royal FloraHolland en dat leidt tot latere eindtijden. Om de impact van de krapte zo veel als mogelijk beperkt te houden, is er een groot aantal maatregelen en acties uitgezet.

Op korte termijn wordt onder andere kantoorpersoneel ingezet op logistieke processen en vindt er samenwerking plaats met meer uitzendbureaus. Dit zijn bijvoorbeeld bureaus die actief zijn bij de GGD, deze houden nu medewerkers over door minder corona gerelateerd werk. Ook wordt gewerkt met de inzet van een tijdelijke markttoeslag op het basissalaris voor bepaalde afdelingen.

De nieuwe logistiek
Voor de langere termijn wordt contact gelegd met andere bedrijven om fulltimers te kunnen werven en hen parttime bij Royal FloraHolland en voor de resterende uren bij die bedrijven in te zetten. Heeft uw bedrijf daar ook interesse in, dan bent u bij deze opgeroepen dit te laten weten. Ook wil de organisatie meer uren beschikbaar stellen voor de eigen medewerkers. Wanneer in de nabije toekomst de nieuwe logistiek draait, kunnen medewerkers meer uren worden geboden, omdat dan op klantniveau kan worden gekeken welke producten haast hebben en welke nog even kunnen wachten.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven