Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TLC - The Ladies Circle op Flower Bazar

Een uitnodiging voor toonaangevende vrouwen in de sierteelt

Hoe zou je reageren als je door je zoon wordt geconfronteerd met de volgende vraag? "Mam, er zijn drie problemen met jullie vrouwen: jullie zijn te eerlijk, jullie willen altijd meer leveren dan verwacht op het werk en jullie helpen elkaar niet."

Eva Dahlqvist, senior leider in de sierteeltsector, realiseerde zich dat haar zoon een punt had en ging aan de slag om dit te veranderen. Ze identificeerde dat er behoefte was aan een damesnetwerk in de sector en contacteerde Flora Späth, partner bij GTC+ in Aalsmeer. Samen met 5 andere dames gaven ze TLC-The Ladies Circle vorm, missie, visie en een programma voor de komende maanden. Het doel is simpel: elkaar helpen en inspireren. Vrouwen steunen door middel van activiteiten en netwerken, delen van informatie, inzichten en kennis.

Wat in 2016 begon rond een keukentafel ontwikkelde zich tot strandwandelingen, bedrijfsbezoeken, een gezamenlijke fietstocht tijdens Ride for the Roses en zelfs een internationale evenement tijdens Greentech in de Rai in 2019. Alle evenementen eindigen met een borrel om onderling te netwerken met andere vrouwelijke leiders. Inmiddels worden elke 6-8 weken bijna 100 dames binnen de sierteelt regelmatig uitgenodigd voor TLC activiteiten.

Zoals veel organisaties heeft TLC zijn uitdagingen gehad met Covid. "Het was belangrijk om door te gaan en nieuwe manieren te vinden om verbonden te blijven, omdat we zoveel positieve feedback hadden over onze activiteiten. De behoefde om elkaar te ondersteunen was er zeker", zegt Flora Späth, die inmiddels in haar vrije tijd als netwerksecretaris fungeert. "Daarom zijn we begonnen met online bijeenkomsten. We wisselden niet alleen gedachten uit over de Corona-achtbaan waarin we ons allemaal bevonden, maar nodigden ook sprekers uit die graag themadiscussies leidden. En wanneer covidregels het toestonden, reageerden we snel en organiseerden we fysieke bijeenkomsten op buitenlocaties in kleinere groepen", vervolgt Eva Dahlqvist.

"Samenkomen is belangrijk om de verbinding te versterken. Met trots nodigen wij de TLC dames nu uit voor een van de eerste branche evenementen, de Flower Bazar bij FloriWorld in Aalsmeer op 17 september vanaf 11u. We willen netwerken en bijpraten terwijl we de laatste trends en ontwikkelingen in de inspirerende omgeving van Flower Bazar bekijken en aansluitend ook FloriWorld bezoeken. Graag verwelkomen wij dames in leidinggevende posities in onze sector, die nog niet van ons weten om op de dag of andere aankomende evenementen aan te sluiten!", zegt Flora Späth.

Ben jij een vrouwelijke leider in de Sierteelt en wil je meer weten of meedoen aan komende evenementen? Of wil je het initiatief steunen? Stuur dan een mail aan Flora via TLCTheLadiesCircle@gmail.com.

Publicatiedatum: