Triumph tulp is Bloembol van het Jaar

Ieder jaar verkiezen Nederlandse bloembollenhandelaren een Bloembol van het Jaar. Dit jaar is dit de Triumph tulp. Deze sterke tulp met de typische tulpenvorm is een kei in het opvrolijken van de tuin.

Typische tulpenvorm
De tulp is zonder twijfel de bekendste en populairste bloembol. Ze zorgen voor een feest in de tuin met hun mooie sprankelende kleuren. Er bestaan meer dan 8.000 geregistreerde variëteiten, en elk jaar komen er nieuwe bij. De Triumph tulp mag zich Bloembol van het Jaar noemen. De bloemen hebben de typische tulpenvorm die kegelvorming begint, en na opening verandert in een ovaal.

Troef
De Triumph tulp is voortgekomen uit een kruising van vroege en late enkelbloemige tulpen. Naast haar prachtige bloemen, die ze midden in de lente in allerlei kleuren showt, zijn haar mooie, stevige stelen een grote troef. Hierdoor zijn ze minder kwetsbaar en geniet je extra lang van deze tulpen. Ze groeien tussen de 25 en 50 centimeter hoog en hebben blauwgroen, en soms geelgroen of bont gekleurd blad.

Leuk om te weten

  • Wist je dat er heerlijke licht geurende Triumph tulpen bestaan? Voorbeelden zijn Tulipa ‘Brown Sugar’ en Tulipa ‘Shirley’.
  • De Triumph tulp valt onder een van de vijftien tulpengroepen. Ze worden gegroepeerd op basis van bloeitijd en bloemvorm.
  • Nederland exporteert in totaal 2,5 miljard tulpenbollen. De 23 grootste soorten tulpen zorgen voor 40% van de tulpenproductie. Deze worden verkocht in tuincentra of gebruikt voor de bloemproductie. De gele tulp ‘Strong Gold’ is veruit het populairst en deze valt onder de groep Triumph tulpen.

Voor meer informatie, zie www.bloembol.org

bron: iBulb


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven