Dahliasculpturen nieuwe dimensie voor Holland Dahlia Event

Op het landgoed van Kasteel Keukenhof vonden afgelopen weekend de Keukenhof Dahlia Dagen plaats, met kunstwerken gemaakt door studenten van het Clusius College uit Alkmaar.De belangstelling voor de dahlia groeit en zo ook het aantal bezoekers aan de Dahlia Dagen op Landgoed Keukenhof, onderdeel van het Holland Dahlia Event (HDE). Op het landgoed staan veel verschillende soorten dahlia’s van zo’n 40 deelnemers aan het HDE.

Kunst door studenten
Dit jaar was er ook wat nieuwigheid te vinden. Studenten van de mbo-opleiding Bloemsierkunst van het Clusius College uit Alkmaar maakten speciaal voor HDE grote sculpturen die te vinden waren rond het kasteel. Echte eyecatcher was een met dahlia’s versierde stoel die als selfiemagneet de aandacht trok.

Andere showtuinen
Naast de uitbundige dahlia-aanplant op Landgoed Keukenhof zijn er vier showtuinen waar de volle breedte van het dahliasortiment bekeken kan worden. Dat zijn de CNB Showtuin bij de Tulperij in Voorhout, de FBT-showtuin bij The Tulip Barn in Hillegom, de showtuin van Fred de Meulder in Hillegom en de showtuin van Henk van Eeuwijk in Lisse.

bron & foto: Keukenhof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven