Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

9 september Landelijke themadag 2021 driftreducerende en innovatieve spuittechnieken

Telers hebben praktische informatie nodig om de keuze te kunnen maken voor een bedrijfsspecifieke verantwoorde driftreducerende spuittechniek en effecten van de keuze op mogelijke effecten van de bespuiting, met duidelijk keuze-advies.

Op 9 september is de landelijke themadag, bij Aeres Innovation Centre (voorheen Aeres Praktijkcentrum), Wisentweg 13c in Dronten.

Alle erkende technieken in de praktijk in verschillende gewassen en gewasstadia worden gedemonstreerd.

Resultaten worden gepresenteerd en toegelicht van eerder uitgevoerde toepassingen, waarbij de indringing en bedekking van de verschillende technieken wordt bekeken. Daarvoor worden de technieken vooraf in een lang en kort gewas toegepast en het resultaat vastgelegd. Het sluit hierbij aan op een praktijkonderzoek.

Brancheorganisatie Akkerbouw financiert dit project in het kader van Actieplan Plantgezondheid en onderschrijft het belang om emissies vanaf erf en perceel te beperken ten einde juist middelen te kunnen behouden, die anders verdwijnen bij normoverschrijdingen.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: