Zaterdag 11 september

Eerste Open Energiedag 11 september: Kom kijken bij Trias Westland

Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd. Op 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook Trias Westland in Naaldwijk opent die zaterdag de deuren voor het publiek.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals met windturbines, zonnepanelen, aardwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. Ook in Naaldwijk kunnen bezoekers terecht en bekijken hoe aardwarmte werkt bij Trias Westland. Aanmelden kan via www.triaswestland-event.nl.

Over Trias Westland
Met 587 glastuinbouwbedrijven, goed voor 2.300 hectare aan kassen, staat het Westland ook wel bekend als 'De Glazen Stad'. De regio is voorloper als het gaat om duurzame oplossingen voor complexe energievraagstukken. In de Zuid-Hollandse regio worden veel groente, fruit, bloemen en planten geteeld en daar is veel warmte voor nodig.

Trias Westland is een aardwarmtebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. Met de realisatie van twee aardwarmtebronnen op 2,3 kilometer en een  onderzoeksboring op 4 kilometer diepte is Trias Westland een uniek aardwarmteproject.

Geef je op voor een rondleiding
Tijdens de Open Energiedag zijn bezoekers van harte welkom bij Trias Westland in Naaldwijk. Onze experts geven een rondleiding op de locatie waar we op 2,3 kilometer diepte de warmte uit de aarde halen. Ook vertellen ze hoe daarmee meer dan 245 hectare glastuinbouw, bloemenveiling Royal FloraHolland en woningen (in de Lier) in het Westland van duurzame warmte worden voorzien. Meer weten? Aanmelden kan via www.triaswestland-event.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven