Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Wu, oprichter Oboya

"Wij richten ons nu op het verbeteren van onze dienstverlening vanuit China"

"Toen Oboya Horticulture Industries Sweden op 16 augustus 2021 haar faillissement aankondigde, kreeg het bedrijf te maken met veel vragen en onzekerheden van klanten, "vertelt Robert Wu, oprichter en voorzitter van Oboya. "In de afgelopen 15 maanden heeft Oboya een buitengewoon turbulente periode doorgemaakt, maar we gaan verder en zitten niet stil." In dit artikel legt Wu uit wat er is gebeurd rond Oboya Horticulture Sweden en hoe de toekomst van Oboya eruitziet.



De weg naar het faillissement
Volgens Wu is de belangrijkste reden dat Oboya Horticulture Sweden faillissement moest aanvragen de vele overnames die ze in de loop der jaren hebben gedaan. "Ik ben het bedrijf in 2006 begonnen met het produceren van bloemenhoezen en het bedrijf groeide snel. In 2014 wilde ik het bedrijf naar de beurs brengen, dus hebben we het laten inschrijven en werd het een beursgenoteerd bedrijf. Sindsdien deden we een aantal overnames, kochten we bedrijven in Denemarken, Polen, Vietnam en nog veel meer. Maar de meeste van deze overnames pakten niet echt goed uit, omdat ze veel kostten en we worstelden met integraties. Als gevolg daarvan hebben we nooit echt de vruchten geplukt van onze overnames. We hadden jaren van strubbelingen en verliezen, vooral bij de Europese activiteiten. Voor onze Zweedse bedrijven verloren we honderden miljoenen Zweedse kronen en we beseften dat we zo niet verder konden. En toen kwam daar de pandemie bij, met de hoge transportkosten en dure grondstoffen. We besloten onze drie Zweedse bedrijven failliet te laten verklaren en we verkochten onze bedrijven in Vietnam, Noorwegen en één in Polen. We hebben zo lang geworsteld om te overleven, dat het gewoon niet meer haalbaar was."



Focussen op Chinese activiteiten
Wu legt uit dat er veel onduidelijkheid is geweest over het mogelijke fiasco van Oboya, maar dat de Chinese bedrijven hun activiteiten zullen voortzetten zonder enige impact van de Zweedse faillissementen. "Op 23 augustus 2021 werd een aandelenkoopovereenkomst getekend en werd 100% van Oboya Horticulture Industries Hong Kong Ltd en al haar dochterondernemingen in China overgedragen. Dit betekent dat we de Chinese entiteiten nu hebben geprivatiseerd, in plaats van dat het een beursgenoteerd bedrijf is. De Chinese activiteiten hebben het altijd goed gedaan en we bedienen klanten en partners in meer dan 60 landen, wat zo zal blijven. Ons bedrijf doet echter een stapje terug."



"We gaan ons nu meer richten op onze productieactiviteiten in plaats van op uitbreiding, waardoor we een gefocust productiebedrijf worden in bloemenhoezen, flowpack, groenteverpakkingen, trolleys en meer. Ik heb nu de ervaring dat overnames veel risico's met zich meebrengen. Daarom zullen we ons nu concentreren op het verbeteren van de productie en de capaciteit en zal in alle voorkomende zaken de focus liggen op stabiliteit."


Voor meer informatie:
Robert Wu
Oboya Horticulture Industries Hong Kong Ltd
robert.wu@oboya.cc 
www.oboya.cc
www.horti.cn 

Publicatiedatum: