Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontwerp Floriade-inzending Almere en Amsterdam bekendgemaakt

De prijsvraag ‘The Voice of Urban Nature, Paviljoen Floriade Expo 2022’ is gewonnen door Overtreders-W. Zij zijn de ontwerpers voor de gezamenlijke inzending van de gemeenten Almere en Amsterdam voor de wereldtuinbouwtentoonstelling. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens de kick-off van het programma WeMakeThe.City Green. Het paviljoen, de tuin en expositie worden als één geïntegreerde ruimtelijke en gelaagde vertelling uitgewerkt in samenwerking met Kossmandejong, de Onkruidenier en tuinontwerper Joost Emmerik. De inzending The Voice of Urban Nature betekent een concrete verdieping van het thema Growing Green Cities van Floriade.

The Voice of Urban Nature
Almere en Amsterdam willen met de gezamenlijke inzending laten zien hoe zij samen met hun inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst. Op de vraag hoe je steden kunt bouwen mét natuur, als gelijkwaardige partner van de mens, willen zij een eigen ‘stem’ aan de natuur te geven: The Voice of Urban Nature. 

The Voice of Urban Nature Amsterdam Almere Paviljoen

Eén ruimtelijk gelaagde vertelling
Uitgangspunt voor deze Floriade inzending is een geïntegreerd ontwerp waarbij alle onderdelen: paviljoen, tuin en tentoonstelling onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en met elkaar samensmelten tot één ruimtelijke gelaagde vertelling die kan worden ervaren met zoveel mogelijk zintuigen. De vraag naar een andere relatie met de natuur in de (groene) stad van de toekomst staat centraal. Op inspirerende wijze wordt getoond hoe de twee steden zijn verbonden met en omgeven door de natuur en dat deze omgeving een logische bondgenoot en partner is bij de stedelijke inrichting en bebouwing. De thematiek wordt onder andere uitgewerkt met een film, podcasts en inspirerende voorbeelden over een nieuwe relatie tussen stad en natuur in Amsterdam en Almere. 

WeMakethe.City Green
Om het gedachtegoed van The Voice of Urban Nature te verdiepen en met een breed publiek in de regio te delen en het gesprek aan te gaan, zijn Almere en Amsterdam partner in WeMakethe.City Green, het nieuwe platform over de Groene & Duurzame stad, van Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) en Avanti (Almere). Aan de hand van onder meer debatavonden en excursies, worden jong en oud, burger en ondernemer, wetenschapper en ambtenaar, student en leerling, vrijwilliger en professional aangesproken om deel te nemen en ook zelf bij te dragen aan de vergroening van de steden en van onze metropoolregio.

Bron: Floriade

Publicatiedatum: