Wilbert Ammerlaan nieuwe regiocoördinator Noord-Holland bij Glastuinbouw Nederland

Wilbert Ammerlaan (50) is met ingang van 1 september de nieuwe regiocoördinator Noord-Holland bij Glastuinbouw Nederland. Wilbert is geen onbekende in de sector. Hij groeide letterlijk op tussen de rozen en cymbidiums.
 
Het ouderlijk snijbloemenbedrijf stond in Rozenburg (Aalsmeer), waar hij alle facetten van de glastuinbouw als vanzelf heeft meegekregen. De latere keuze voor eerst Middelbare en later Hogere Tuinbouwschool lag dan ook enigszins voor de hand. “Ik werkte in vakanties al veel op het bedrijf waar altijd rozen werden geteeld, met of zonder aanvulling van cymbidiums.”

Werkervaring
Bij de eerste werkervaringen van Wilbert na zijn studie stond de roos eveneens centraal. “Ik was betrokken bij de oprichting van telersvereniging Rosa Plaza en heb een aantal jaren telers begeleid. Daarna was ik werkzaam op een nieuw rozenbedrijf in IJsselmuiden.”

Aansluitend volgde een periode van tien jaar bij Royal FloraHolland, waarvan 7-8 jaar als accountmanager voor rozen en chrysanten. De laatste twee jaar bij de bloemenveiling was Wilbert actief als productmanager voor bloeiende kamerplanten. “Vervolgens ben ik als ZZP’er vier jaar adviseur geweest voor glastuinbouwondernemers, waarbij de nadruk lag op procesverandering en advies.”

Uitdaging
Over zijn keuze om over te stappen naar Glastuinbouw Nederland, zegt de nieuwe regiocoördinator: “Ik zocht naar een uitdaging om mijn glastuinbouwwereld weer wat verder te vergroten. Ik zie enerzijds de nodige overeenkomsten met de periode als accountmanager bij de bloemenveiling. Aspecten waar ik erg veel plezier aan beleefde en voldoening uithaalde, maar die positie verviel destijds. Anderzijds verwacht ik ook nieuwe ervaringen op te doen en dingen te leren. Ook dat spreekt me erg aan. Contact met andere mensen staat daarbij hoog op mijn lijstje. Komende weken ga ik vooral mijn nieuwe collega’s leren kennen, veel luisteren en zien, maar ik hoop vooral snel contact te maken met de ondernemers en bedrijven in mijn regio.”

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven