Eénjarige Veronica in trek bij kweker en consument

Sinds corona hebben consumenten meer aandacht voor het vergroenen van hun leefomgeving. Dat is ook terug te zien in de interesse voor Veronica, merkt Jaap Stelder van veredelaar Agriom. Niet alleen in Europa, maar ook in Amerika ziet hij een sterk stijgende vraag. Het bedrijf in De Kwakel voert op dit moment klonenproeven uit met het gewas. Het Veronica-assortiment van Agriom bestaat uit planten met een korte teelduur die tevens winterhard zijn.

“Waar we naar zoeken zijn planten die goed vertakken, compact blijven, goed houdbaar zijn en bloemaren hebben met een intense kleur”, legt Jaap uit terwijl hij de kleurige klonenproeven toont op de locatie van Agriom in De Kwakel. “Dat de rassen zonder koudeperiode bloemen ontwikkelen en zomers doorbloeien, verhoogt natuurlijk de waardering van consumenten. Tevens zullen in warmere gebieden onze rassen uitstekend bloeien.”

Veronica wordt gekweekt als tuinplant, maar is ook geschikt voor in een pot op het terras. De Veronica-soorten van Agriom zijn als eenjarige te telen. “Door de korte teeltduur zijn de planten erg in trek bij kwekers in Europa, maar ook in de Verenigde Staten neemt de belangstelling toe”, merkt Stelder. De afzet van tuinplanten is door corona toegenomen en daar heeft ook Veronica profijt van.

Ook consumenten kunnen Veronica waarderen. De plant is winterhard. Bovendien is Veronica is een insectenvriendelijke plant die volop bijen trekt. Steeds meer consumenten hebben daar oog voor.

Kwekers met interesse in het sortiment van Agriom kunnen contact opnemen met Jaap Stelder, T: + 31 (0) 6 514 08 341, jaap.stelder@agriom.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven