Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veilgroep 780 Rood/Wit en 790 Kleurengroep toch weer apart geveild

De afgelopen 4 maanden is er op locatie Naaldwijk een pilot uitgevoerd waarbij producten van veilgroep 780 samen zijn gevoegd met de producten van veilgroep 790 op klok 8 van locatie Naaldwijk. Doel van deze actie was om een gevarieerder aanbod te presenteren, waardoor de koopkracht toe zou nemen.

Onderzoek
Gedurende de afgelopen maanden is er regelmatig onderzoek gedaan naar de resultaten van deze pilot. Enerzijds is er gesproken met verschillende kwekers en kopers over hun beleving betreffende deze veilgroep wijziging. Daarnaast is er een kwantitatief onderzoek gedaan om inzicht te krijgen of de doelstelling werd gehaald.

Uitkomst
Gezien de resultaten uit deze pilot is besloten de pilot niet om te zetten in een definitieve veilgroep wijziging.

Vanaf donderdag 2 september a.s. worden de veilgroepen weer ingedeeld zoals dat ook voor de pilot is gedaan. Twee aparte veilgroepen (780 en 790), waarbij er gestart wordt met 780 (rood wit), daarna worden de novelties geveild en aansluitend veilgroep 790 (kleuren).

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: