Nieuwe kasklimaatoplossing geeft homogeen kasklimaat met slimme luchtverplaatsing

Klimaatcomputers regelen momenteel in kassen het klimaat. Dat doen zij op basis van vaak een beperkt aantal meetboxen in de kas. Het in 's-Gravenzande gevestigde Caeli brengt daarom nu een nieuwe kasklimaatoplossing op de markt die volgens de ontwikkelaars wel inzicht heeft in de klimaatverschillen in de kas. 


De Caeli™ integreert ventilatie-units in de kasconstructie

Ontvochtigen
Hoe? Door in iedere kaskolom op planthoogte een kleine individueel regelbare Caeli ventilatie-unit te integreren. Deze ventilator kan middels een intelligent algoritme geheel autonoom de lucht binnen de kas verplaatsen. 

De lucht wordt van boven het scherm verplaatst naar een locatie ter hoogte van het gewas, zonder de standaard scherminstallatie aan te passen. Daarmee past Caeli de theorie uit Het Nieuwe Telen toe, die leert dat droge lucht van boven het scherm ingezet kan worden om het kasklimaat onder het scherm te verbeteren. 

Met de luchtverplaatsing wordt het mogelijk om het kasklimaat goed te homogeniseren en effectief te ontvochtigen.

Octrooi
Het systeem is geoctrooieerd. De ontwikkelaars, met eigen productiefaciliteiten in Westland, hebben de units uitgerust met temperatuur- en luchtvochtigsheidsensoren. De units vormen volgens het bedrijf samen 'een fijnmazig, monitorings- en regelnetwerk waarmee de teler ook meer grip op productie- en oogstvoorspelling krijgt.' 

Voor meer informatie:
Caeli
Hagemanstraat 66
2691 WR  ’s-Gravenzande
+31 (0)6 8395 4235
info@greenhouse-climate.com
www.greenhouse-climate.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven