Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Cao Tuinzaadbedrijven aangenomen

De leden van de vakorganisaties CNV Vakmensen, De Unie en FNV hebben ingestemd met het bereikte onderhandelingsakkoord tussen Plantum en deze vakorganisaties. Daardoor is er een nieuwe Cao Tuinzaadbedrijven met een looptijd van 1 januari 2021 tot 31 december 2022.

In de cao is een loonsverhoging van 2,5% opgenomen die met terugwerkende kracht geldt vanaf 1 juli 2021. Op 1 mei 2022 stijgen de lonen wederom met 2,5%. De loontabel per 1 juli jl. kunt u hier downloaden. Ook geldt per 1 juli een thuiswerkvergoeding volgens de Nibud-norm van €2,- per dag wanneer verplicht wordt thuisgewerkt en wanneer de reiskostenvergoeding niet is voortgezet.

De nieuwe tekst van de Cao is in voorbereiding en na instemming van de partijen zullen we deze publiceren op ons ledennet. In de cao is ook de loontabel per 1 mei 2022 opgenomen.

In de cao zullen belangrijke wijzigingen opgenomen zijn om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te ondersteunen. Zo krijgen alle medewerkers een vitaliteitsverlofdag en zijn de leeftijdsdagen omgezet in vitaliteitsverlof. Tevens is concreter vastgelegd waarvoor een onderneming het budget voor duurzame inzetbaarheid van 1,25% kan gaan gebruiken. De mogelijkheid voor het kopen van vakantiedagen is uitgebreid en er wordt een vorm van verlofsparen ingevoerd.

Bron: Plantum

Publicatiedatum: