Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brits geothermiebedrijf zoekt telers voor duurzame 'kasdorpen'

De oostelijke Britse kustregio East Anglia zou kunnen worden omgevormd tot een duurzame krachtcentrale voor de teelt van tomaten, watermeloenen en ananassen door warmte uit de diepe ondergrond te halen.

Dat is de boodschap van een geothermisch bedrijf dat op zoek is naar tuinbouwpartners in Norfolk en Suffolk die willen opschalen naar een teelt die het hele jaar door gewassen oplevert, naar het voorbeeld van het succes in Nederland.

Het in Great Yarmouth gevestigde bedrijf CeraPhi Energy zegt dat zijn 'baanbrekende technologie' de voedselproductiecapaciteit van Oost-Engeland zou kunnen transformeren in 'kasdorpen' die worden verwarmd door overvloedige voorraden goedkope, schone warmte uit de aardkorst.

Karl Farrow, algemeen directeur: "Het gebruik van warmte als energie in haar primaire vorm, in plaats van boilers te gebruiken om een brandstof te verbranden en die warmte op te wekken, zou een transformatie teweeg kunnen brengen in de manier waarop we ons voedsel produceren en verwerken.

Waarom liggen er ananassen uit Zuid-Afrika en avocado's uit Mexico in onze winkels, terwijl we die ook zelf zouden kunnen verbouwen? Waarom vliegen we tomaten in?"

Lees meer op www.edp24.co.uk

Publicatiedatum: