Nog 5 bezwaarmakers tegen meebetalen aan gezamenlijk glastuinbouwonderzoek

Veruit de meeste Nederlandse glastuinders betalen zonder morren mee aan sectorbreed gewasoverstijgend onderzoek in projecten binnen Kennis in je Kas (KijK). Over 2019 en 2020 zijn van de nodige ingediende bezwaren nog 5 bezwaarmakers over. 

Zij worden uitgenodigd voor een fysieke hoorzitting van de Commissie Bezwaar en Beroep in de tweede helft van september. “Daar kunnen zij hun bezwaar mondeling toelichten,” zo specificeert Jorrit Koeman, kwartiermaker Kennis in je Kas. “Dat aantal officiële bezwaren is onverwacht laag. Dat zegt naar mijn mening zeker iets over het draagvlak onder telers voor Kennis in je Kas.”

Het is voor de onderzoeken binnen Kas als Energiebron, Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid en Glastuinbouw Waterproof, alle drie gebundeld binnen KijK, belangrijk dat er geen freeriders zijn en dat alle glastuinders in Nederland - al dan niet gebonden via hun eigen ledenorganisatie - hieraan meebetalen via de Verbindend Verklaring van het ministerie van LNV, zo vertellen Jorrit en accountmanager KijK Jos Kester op de website van KijK.

Een nieuwe facturatieronde van Kennis in je Kas start in oktober 2021.

Bron: KijK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven