Nieuwe Landgard Cash & Carry-markt in Linz

Op 10 september opent de Landgard Cash & Carry-markt in Linz, een nieuwe inkoopcentrum van bloemen en planten voor floristen, bloemenzaken, tuincentra, tuinders, hoveniers en weekmarkten.

Dirk Bader (foto: Landgard)

"De nieuwe combimarkt markeert de meest actuele mijlpaal in de ontwikkeling van ons Cash & Carry-concept. Op een oppervlakte van circa 7.000 vierkante meter beleven onze klanten in Linz de veelzijdigheid van de categorieën plantenmarkt, snijbloemen, deco-artikelen evenals tuinbenodigdheden onder één dak“, aldus Landgard-directeur Dirk Bader. "Van de visie tot aan de realisering van het nieuwe marktconcept hebben we veel instemming ervaren - vanuit de kant van de handel, evenals vanuit de regionale telers, verenigingen en politiek."

Eerste kijkje voor genodigden
Tijdens de officiële opening kunnen genodigden reeds op de avond voorafgaand aan de eerste verkoopdag in Linz een blik achter de coulissen van de eerste nieuw geopende en nieuw gebouwde Cash & Carry-markt in tien jaar tijd werpen.

Andreas Herzberg (foto: Landgard)

"In Duitsland hebben we met onze markten reeds een goede gebiedsdekking bereikt. Aangezien de markt in Wenen zich ver in het oosten bevindt, zijn we er circa tweeënhalf jaar geleden mee begonnen om een standplaats verder in het westen van Oostenrijk te plannen. In Oberösterreich zijn we op grote belangstelling in de groene branche gestuit“, vertelt Andreas Herzberg, bedrijfsleider Landgard-vakhandel.

Alles onder één dak
Met meer dan 70.000 kamerplanten en vaste planten, boomkwekerijproducten, snijbloemen, een groot assortiment aan decoratieproducten, evenals toebehoren voor de tuin- en landschapsbouw, biedt het nieuwe concept van de combimarkt Linz klanten uit de vakhandel in één keer alle producten voor hun werkzaamheden, aldus Herzberg.

Bij hun weg door de markt komen de klanten automatisch langs alle productafdelingen. Voor vakgesprekken of een korte pauze staat er een zelf ontworpen loungeruimte ter beschikking. En aan de infopoint in het hart van de markt staan Landgard-medewerkers bij vragen ter beschikking als contactpersonen.

Foto: Landgard

Duurzaamheid in de focus
De nieuwe Cash & Carry-markt in Linz is uitgerust met een zonne-energie-installatie op het dak die het gebouw en meerdere e-laadstations op de parkeerplaats van milieuvriendelijke stroom voorziet. Verder zijn volgens Herzberg 'de daken zijn doorlopend van groen voorzien' en is de energiebesparende ledverlichting 'precies afgestemd op de behoeftes van de planten en verkoopruimtes.'

Foto: Landgard

Regionaal, nationaal en internationaal
Zwaartepunt van het brede assortiment aan bloemen en planten dat Landgard als coöperatie aan de vakhandel aanbiedt, zijn regionale producten die in de directe omgeving van de Cash & Carry-markten geteeld en geleverd worden. Om ook in Linz toekomstig een grote selectie aan regionaal geteelde producten aan te kunnen bieden, breidt Landgard momenteel haar telersnetwerk in Oostenrijk consequent verder uit. Samen met circa 3.000 wereldwijde lidbedrijven brengt de telerscoöperatie echter bijvoorbeeld ook met mediterrane kruiden of planten uit Italië en Spanje de stemming van het zuiden direct in de handel, zonder omwegen en tussenhandel. 

Voor meer informatie:
Landgard Service GmbH
Veilingstr. A1 
47638 Straelen-Herongen, Duitsland 
+49 2839 59 00 
info@landgard.de  
www.landgard.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven