Bedrijven kunnen techniek zelf op EIA-lijst 2022 krijgen

Bedrijven hebben nog t/m 1 september de kans hun energiebesparende product of hun duurzame techniek op de Energielijst 2022 te krijgen. Op die lijst staan jaarlijks investeringsopties waardoor ondernemers fiscaal voordelig kunnen investeren via de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland geeft aan dat het vooral interessant is voor leveranciers van innovatieve energietechnieken. Als een techniek wordt opgenomen, dan versnelt dit mogelijk de marktintroductie en -verbreding van deze techniek. 

Criteria
Een voorstel wordt getoetst op een aantal criteria. Opname op de Energielijst is niet bedoeld voor technieken die zich al zonder EIA-ondersteuning in korte tijd terugverdienen. Ook moet de techniek voldoende energievoordeel opleveren en aansluiten bij het huidige energiebeleid. Technieken voor de overgang naar schonere energie krijgen nadrukkelijk de aandacht binnen dit beleid.

EIA
Met de EIA kunnen bedrijven de fiscale winst verlagen. Ze mogen 45,5 procent van de kosten van de energie-investering in mindering brengen op de fiscale winst.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven