Teler moet gaan betalen voor herinspecties na overtredingen met gewasbescherming

De NVWA gaat op basis van Europese wetgeving retributies in rekening brengen voor herinspecties na overtredingen met gewasbeschermingsmiddelen. Retributies zijn kosten voor keuringen en herinspecties die door de NVWA bij het bedrijfsleven in rekening worden gebracht. Dit gebeurt vanaf 1 september 2021 ook bij herinspecties bij distributeurs en professionele gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen.

De tarieven van de NVWA worden vastgesteld door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Volgens Europese wetgeving uit 2017 (Europese verordening 2017/625) moeten lidstaten aanvullende inspecties naar aanleiding van een overtreding, in rekening brengen bij overtreders.

Het Ministerie van LNV heeft de tarieven voor herinspecties vastgelegd in een besluit, waardoor deze retributies nu van kracht worden. Dit betekent dat herinspecties naar aanleiding van niet-naleving, dus bijvoorbeeld om te controleren of een overtreding is verholpen, in rekening zal worden gebracht bij de overtreder. Hierin is onderscheid gemaakt tussen fysieke herinspecties en digitale herinspecties.

Tarieven voor herinspecties bij gewasbeschermingsmiddelen 2021 (retributie) vindt u hier.

Bron: NVWA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven