"Ik wil zo goed mogelijk meedenken met de teler"

"Veel telers werken volgens een zeer zorgvuldig opgezette planning, maar het verbouwen van een gewas is natuurlijk nooit 100% te voorspellen", weet John Kluytmans van Grodan. Hij werkt op de vijfkoppige klantenservice voor Noordwest-Europa en is persoonlijk verantwoordelijk voor 550 klanten in de Beneluxregio.

Die klanten zijn er in alle soorten en maten, van de grootste paprikateler van Nederland tot kleinere siertelers. Mooi weer kan bij al die telers om flexibiliteit vragen. "Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat kiemplanten eerder klaar zijn voor het verspenen dan verwacht, waardoor een teler de geplande levering van steenwolmatten of -blokken naar voren wil halen."

"Ik heb best wel groene vingers"
Grodan vroeg John ook welk gewas hij zelf graag zou telen als hij teler was. "Ik zou ervoor kiezen om paprika's te telen. Deels omdat ze er in zo veel verschillende vormen, formaten en kleuren zijn en deels omdat de plant makkelijker is te verzorgen dan bijvoorbeeld een tomatenplant, maar vooral ook omdat ik ze heerlijk vind smaken. Ik heb best wel groene vingers. Thuis teel ik paprika's en aardbeien en zelfs hier op kantoor hebben we wat paprikaplanten staan. Het is een geweldige manier om nog meer betrokken te zijn bij onze klanten en om te zien hoe GroSens werkt in de praktijk. Dit is een ander voorbeeld van hoe we voortdurend bezig zijn met het opdoen van extra kennis om onze klanten zo goed mogelijk van advies te kunnen voorzien."

Voor meer informatie:
Grodan

info@grodan.nl
www.grodan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven