Analyses op potgrond, vollegrond en compost

Voor optimale sturing op nutriënten in potplanten doet Groen Agro Control reeds jaren analyses. Om de kwaliteit van potgrond te borgen is men door Stichting RHP erkend om de periodieke analyses te doen voor RHP-gecertificeerde potgrond leveranciers. Daarvoor is ook pH, EC en nutriënten van belang, maar daarnaast worden RHP-controle-analyses gedaan op fysische eigenschappen zoals water-opneembaarheid op plantenziekten en humaan pathogenen. En zelfs controle op gewasbeschermingsmiddelen en herbiciden om er zeker van te zijn dat potgrondmengsels en grondstoffen veilig zijn. RHP vraagt niet alleen dat het eindproduct potgrond wordt gecontroleerd maar ook de grondstoffen en toevoegingen aan potgrond. Daarom dient compost binnen RHP aan bepaalde eisen te voldoen, welke Groen Agro Control in het lab controleert.

Ines van Marrewijk van Groen Agro Control

Meest voorkomende controle is die op herbiciden en gewasbeschermingsmiddelen maar ook aaltjes, humaan pathogenen, visuele verontreinigingen en zware metalen zijn veel voorkomende controles op RHP-compost. Voor kokos wordt bijvoorbeeld zowel extractie met water als met bariumchloride gedaan waarmee een goede voorbehandeling van kokos wordt geëvalueerd. En dus of de waarden voor natrium en kalium goed zijn.

Sinds 2020 is Groen Agro Control gecertificeerd volgens Keurcompost voor het uitvoeren van analyses op organische reststromen als compost, GFT, groenafval en zuiveringsslib. Keurcompost wordt veel ingezet op akkers. De erkenning geldt o.a. voor analyses op nutriënten en zware metalen.

Voor meer informatie: 
Ines van Marrewijk
Groen Agro Control
Distributieweg 1
2645 EG Delfgauw
+31 (0) 15-2572511
+31 (0) 6-11347778
i.vanmarrewijk@agrocontrol.nl
www.agrocontrol.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven